Hírek

2012.06.01. 15:48

Csiga túra erdőn, mezőn

Rum - A péntek reggel tartott megnyitó és technikai tájékoztató után indultak el erdőn-mezőn keresztül a dunántúlról érkezett csapatok, hogy teljesítsék az állomásokon rájuk váró feladatokat.

Benkő Sándor

A Csiga túrát két évenként rendezik meg, a pénteken elrajtolt kvázi akadályverseny a hetedik volt a sorban. A csapatok egy része már csütörtökön délután megérkezett a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézménybe. A minden eshetőségre való felkészítés nagyon is aktuálissá vált, ugyanis a péntek reggeli megnyitón szemerkélt az eső, így az esőkabátok előkerültek. Domjánné Éder Marietta igazgató megnyitó köszöntőjében elmondta, nem új vezetője az intézménynek, ám ez lesz az ő idejének első csiga túrája, amit már nagyon vár. Nem csupán az igazgatónő készült erre a rendezvényre, hanem a sok segítő tanár, szülő, diákok is. Napok óta készítették például az indító állomás díszletét, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy szép, és figyelemre méltó lett. Az igazgatónő elmondta, hogy a húsz csapatnak hat-hat tagja és két felnőtt kísérője van.

Szombathelyről három középiskola diákjai ajánlották fel önkéntes segítségüket. A gyerekeknek hét állomás feladataival kellett megbirkózniuk, ám ehhez előkészületekre nem volt szükségük. Csupán elméleti tudásuk kell, az, amit az iskolában tanultak. Ezt a tudást tapasztalhatták meg a természetben. Az integráció megvalósításán kívül - mondta az igazgató - a túra célja éppen a természet megismerése, a természetvédelemmel kapcsolatos ismeretek bővítése játékos megoldásokkal, közelebb kerülni a falusi élet, állat és növényvilághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!