Hírek

2012.06.28. 04:55

Ingyenes szűrések, programok a szombathelyi Egészségnapokon

Szombathely - Június 28-a és 30-a között 17. alkalommal rendezik meg a szombathelyi Egészségnapokat "Egészséges időskor = aktív időskor" címmel. Rengeteg program vár az érdeklődőkre.

Bajdó Bettina

Az Egészséghét megnyitója csütörtök délelőtt tíz órakor lesz a kámoni Arborétumban, köszöntőt mond dr. Puskás Tivadar polgármester, a rendezvény fővédnöke. Ezt követően a látogatóközpont előadótermében a Kriston torna jótékony hatásaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők Kriston Andrea tolmácsolásában. A központban 10 és 12 óra között ingyenes szűrővizsgálatokra is várják a jelenlévőket. Több helyszínen zajlanak majd a programok: lesz tai chi, nordic walking, Etka jóga, piknik a lombok alatt, s bárki megismerkedhet a szelíd gyógymódokkal is.

Pénteken délután három órakor "Együtt az emlőrák ellen" elnevezéssel figyelemfelhívó séta indul a Savaria Egyetemi Központ előtti hídtól a Weöres Sándor Színházig. Délután öt órakor pedig a városháza első emeleti dísztermében prof. dr. Papp Lajos nyugalmazott osztályvezető főorvos, szívsebész tart érdekes előadást az egészséges időskorról.

A szombati nap a "Gyerünk a moziba be!" címet kapta. Délelőtt tíz órától délután öt óráig az Agora Savaria Moziban rengeteg program várja az érdeklődőket. Lesz diabétesz, szív- és érrendszeri prevenció, s felmérethetjük testünk fittségi állapotát is. A rákról, a szűrésről, valamint az önvizsgálatról is kaphatunk fontos információkat, s megismerkedhet bárki a korszerű fogamzásgátlás eszközeivel is. A csontsűrűséget is meg lehet méretni ultrahang segítségével, s lesz látásvizsgálat is. A mozi nyitott árkádjai alatt a város egészségügyét támogató civil szervezetek bemutatókkal, mérésekkel, tanácsadással, valamint információval várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!