Hírek

2012.06.25. 12:14

Új biztonsági rendszer alakítanak ki a szombathelyi futballstadionban

Budapest - Október végére hat magyar futballstadionban - a győriben, a diósgyőriben, a szombathelyiben, a kecskemétiben, valamint az Újpestnél és a Honvédnél - lesz új biztonsági rendszer, központi jegyértékesítéssel.

MTI

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Haladás stadionjában rövidesen beléptetőrendszert alakítanak ki.

Samu István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) biztonsági igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában hétfőn azt mondta, a második ütemben további létesítményekben is kialakítják majd a beléptetőrendszert. Hozzátette, az első ütem megvalósulásához az állam 980 millió, a másodikhoz 860 milló forintos támogatást biztosít. Az új rendszerben lehetőség lesz névre szóló jegyek forgalmazására, s új típusú megfigyelőrendszert is kiépítenek.
   
Az MLSZ biztonsági vezetője - utalva az elmúlt héten rendezett sportbiztonsági konferencián elhangzottakra - azt mondta, a futball után biztonsági szempontból a kosárlabda és a kézilabda a "legrizikósabb" Magyarországon.
   
"Mi a nézőbarát fellépést helyezzük előtérbe, eddig a rendészeti jelleg uralkodott, most ezt háttérbe szorítjuk" - fogalmazott Samu. - "A sportbiztonság területén korábban is erősen hiányos volt a jogszabályok ismerete, s a törvénymódosítások még nehezebbé tették a helyzetet. A biztonsággal foglalkozó szakembereknek nem elég a futball területén otthon lenniük, hiszen ha ott megoldják a gondokat, azokat csak áttolnák más sportágakra. Nem elég a fociból a hokimeccsekre, kosárcsarnokokba száműzni a balhézókat. Ha az öt látvány-csapatsportban biztonság van Magyarországon, akkor a teljes sportban az van."
   
Samu azt mondta, a nézők nem igazán ismerik a jogaikat és a kötelességeiket.
   
"Inkább a szólásszabadságra érzékenyek, keverik a szurkolást a politikai véleménynyilvánítással, ami összeegyeztethetetlen, ez ellen fel kell lépnünk. A politikai megnyilvánulásokat Nyugat-Európában is tiltják a sportpályákon. Transzparenseket csakis engedéllyel lehet bevinni a stadionokba a nemzetközi gyakorlat szerint."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!