Hírek

2012.06.04. 02:21

Vége az önállóságnak - A Nyitra utcai ÁMK tagintézményként működik tovább

Szombathely - A képviselő- testület döntése értelmében a következő év kezdetétől a Nyitra Utcai Általános Mûvelődési Központ (ÁMK) beleolvad az Oladi Általános Művelődési Központba. A Vadvirág Óvoda azonban önállóan működhet tovább.

Bajdó Bettina

A Nyitra Utcai ÁMK igazgatója – az intézmény dolgozóival, a közalkalmazotti tanáccsal, a szülői szervezettel, a szakszervezettel és az Oladi ÁMK igazgatójával történt egyeztetések után – azzal a kéréssel fordult a fenntartóhoz, hogy támogassa a közművelődési és általános iskolai intézményegységek beolvadását az Oladi ÁMK-ba a jövő tanévtől. Az oktatási bizottság első olvasatban az áprilisi ülésén tárgyalt a Nyitra Utcai ÁMK átalakításáról, és támogatta a Vadvirág Óvoda kiválását, és a Nyitra Utcai ÁMK beolvadását az Oladi ÁMK-ba.

Az előterjesztés a májusi közgyűlésen került a képviselők elé, akik megszavazták az átalakítást, amely július 1-től két ütemben valósul meg. A Nyitra Utcai ÁMK Vadvirág Óvodája július 1-től kiválik az intézményből, és önállóan működő költségvetési szervként óvodai feladatokat lát el. A Vadvirág Óvoda gazdasági, ügyviteli feladatait – a többi szombathelyi óvodához hasonlóan – a továbbiakban is a Művelődési GAMESZ látja el. Az intézményt megbízott vezető irányítja majd, pályázatát egy évre írják ki. A Nyitra Utcai ÁMK általános iskolai intézményegységgel és közművelődési intézményegységgel augusztus 1-től beolvad az Oladi ÁMK-ba, és annak Nyitra Utcai Tagintézményeként folytatja tevékenységét.

Az óvoda kiválása, az általános iskolai és a közművelődési feladatellátás egyesítése nem jár a jelenlegi alkalmazotti létszám változásával, álláshely nem szűnik meg, de nem is vesznek fel új dolgot. Az intézmények átalakítása nem jár költségvetési többletigénnyel, ugyanakkor — a változatlan létszám és működési költség mellett — megtakarítás sem prognosztizálható. Viszont az intézményi átalakításból több szakmai előny is származik majd. Az önállóan működő Vadvirág Óvoda és az Oladi ÁMK Nyitra Utcai Tagintézménye a továbbiakban is teljes körűen kiszolgálja az ipartelepi lakókörzet óvodai, általános iskolai és közművelődési igényeit, biztosítani tudja a közoktatási szolgáltatásokat – az óvodás kortól egészen az általános iskola végéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!