Hírek

2012.07.30. 15:37

Félévet értékelt a katasztrófavédelem

Szombathely - Az első félévet értékelték hétfő délelőtt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. A fő téma természetesen az átalakulás volt.

Nagy Ildikó

Értekezleten értékelték hétfőn a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon az első félév történéséit, eredményeit. Mint azt Kampel Oszkár igazgatótól megtudtuk, az év első felében a szervezeti rendszer átalakítása volt a fő feladat, ami meglátása szerint zökkenőmentesen és érdeksérelmek nélkül sikerült is.

Az egységes szervezet kialakításának eredményeként Szombathelyen, Körmenden és Sárváron működik katasztrófavédelmi kirendeltség, ezeken a helyeken hatósági feladatokat is ellátnak.

Ugyancsak új kihívás volt a hármas egység kialakítása a szervezeten belül: a tűzoltósági és a polgári főfelügyelőség mellett ugyanis létre kellett hozni egy új főfelügyelőséget, amely az iparbiztonsági ügyekkel és feladatokkal foglalkozik. Ez utóbbi főfelügyelőségnek az élet már produkált is feladatot: Kampel Oszkár ezzel kapcsolatban a szlovén határtól nemrégiben visszafordított, Szombathelyen megjavított, klórt tartalmazó tartályokkal együtt érkezett vasúti szerelvényekkel kapcsolatos elsősorban megelőzési és elővigyázatossági teendőket emelte ki.

A műszaki mentőknek is akadt dolguk bőven, hogy csak egyet említsünk: a közelmúltban például egy celldömölki vasúti felüljáró alá beszorult tehergépjárművet kellett kiszabadítaniuk.

Az értekezleten a jövőbeli feladatokról is szó esett: az igazgató szerint most következik a finomhangolás, a rendszer tökéletesítése. Az elkövetkezendő időszakban Celldömölkre (is) koncentrálnak majd, ahol hivatásos tűzoltóörs alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!