Hírek

2012.07.25. 14:53

Feloszlatta magát a gersekaráti képviselő-testület

Gersekarát - Feloszlatta magát a község képviselő-testülete, mert a tagjai nem tudtak együtt dolgozni egymással. A konfliktusok mibenlétéről konkrétumokat nem tudtunk meg a faluban.

Simon Erzsébet

Rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a település önkormányzatának képviselő-testülete július 11-ére, hogy megbeszéljék a falu ügyes-bajos dolgait. Az összejövetel azzal zárult, hogy az öttagú testület föloszlatta önmagát. A képviselők 3:2 arányban döntöttek emellett. Sály Gyula polgármester és Horváth Árpádné állt az egyik oldalon, Boros István, Somogyi Ferenc és Babos Andrea alkotta a többséget. Szőllősy Gabriella jegyzőt szerdán a döntés hátteréről kérdeztük.
- Nem tudott együtt dolgozni a képviselő-testület, amelynek a polgármester is tagja. Úgy határoztak, az lesz a legjobb megoldás, ha föloszlatják a grémiumot. Ez meg is történt, az elmúlt szombaton összeült a helyi választási bizottság, és kijelölte az időközi választás időpontját. Szeptember 30-án két szavazókörben voksolhat a község mintegy 580 választásra jogosult polgára. A polgármester- és a képviselő-jelöltek augusztus 31-ig vetethetik lajstromba magukat.


 A föloszlatás konkrét okairól a jegyzőnő nem kívánt nyilatkozni. A társadalmi megbízatású polgármester szabadságon van,  telefonon értük el. A körmendi lakosú, a gersekaráti iskolában testnevelést tanító, 2010-ben a Fidesz színeiben megválasztott elöljáró érdeklődésünkre annyit mondott:
- Három képviselővel nem tudtam együtt dolgozni. Majdnem mindenben ellentétes véleményen voltunk. A részletekről nem akarok beszélni. Jobb lesz így.  S
ály Gyula kérdésünkre azt válaszolta, nem döntötte még el, hogy ringbe száll-e ismét a polgármesteri posztért.  Boros István képviselő Sály Gyulával együtt lett a faluvezetés tagja.
- Nem újkeletűek a problémák a testületen belül, de nem mennék most bele ezek taglalásába  - jelentette ki a képviselő. - Sok oka van annak, hogy többséggel a feloszlatás mellett döntöttünk. Nézzék, a polgármester nem gersekaráti, délelőtt tanított, délután már nem volt elérhető, nem találkozott a községbeliekkel, másodállása is van. Nem igazán foglalkozott a falu apró-cseprő ügyeivel. Egy polgármesternek a feladata nem csak abból áll, hogy aláír papírokat. Vannak közmunkásaink, velük is törődni kéne, szóval sok minden összejött mostanra, amiért nem láttunk más kiutat, mint a testület föloszlatását.

Az önkormányzatiság több mint két évtizede alatt nem kellett még időközi választást tartani  a faluban. Több, név nélkül véleményt formáló helyi szerint már egy éve érzékelhető volt a vezetői egyet nem értés. Ha csak egymásra mutogatnak, inkább álljanak föl, summázták a megkérdezettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!