Hírek

2012.07.01. 17:17

Hétvége lányrablással

Rábapaty - Három napon át kínált izgalmas programokat a látogatóknak a második alkalommal megrendezett Patyi Vesszős Fesztivál. Gölbasi török vitézei lányokat is raboltak.

Nagy Ildikó

A kosárfonóiról (is) híres településen az önkormányzat és a Rábapatyért Egyesület második alkalommal rendezte meg a vesszős fesztivált, amely a hagyományőrzésről és a tartalmas szórakozásról szólt. A fesztiválon szombaton Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket.
Ottjártunkkor éppen bemutatkozáshoz készülődtek a hagyományőrző csoportok, és bizony  a sátorban pihegő fesztiválozók közül senki nem irigyelte sem a Szombathelyről érkezett Fekete Sereg, sem a sárvári   Nádasdy Bandérium tagjait, akik a rekkenő hőségben hősiességüket a jelmezek viselésével is bizonyították. Gölbasi Tatáról érkezett török vitézeinek is melegük lehetett, ám ennek ellenére őket akár irigyelhették is a férfiak, hiszen ők lányokat is rabolhattak, és meg is tették.



A Liget téren a látogatók az íjászokkal kiegészült  hagyományőrzők táboraiba is bekukkanthattak, a sátraknál pedig a kézművesek portékáit vagy a kosárfonók mesterfogásait csodálhatták.



A három nap alatt több művészeti csoport, zenekar is bemutatkozott: a helyi dalkör mellett a Kerkabarka Színjátszókör, a Soltis Színház, a Moldva Expressz, a Háncs Néptáncegyüttes, a Tabán zenekar, a Nefelejcs Néptánccsoport, a nicki Fergeteg Néptáncegyüttes és a Free Time Band Country műsorát élvezhette a közönség. Vasárnap fogathajtó verseny is színesítette a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!