Hírek

2012.07.26. 07:09

Költöző kollégium

Szombathely - Megszűnt egy telephely, melynek következtében kiürítik a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola kollégiumát. A Szilágyi Erzsébet kollégium a Magyar utcai Péterfy Sándorban kap majd helyet.

Chamer Boglárka

A kollégium telephelyének megszüntetéséről április 26-ai ülésén döntött a város közgyűlése. Az áthelyezés határideje  augusztus 1-je, a diákokat szeptembertől már egy felújított, minőségibb feltételeknek megfelelő épület várja - nyilatkozta lapunknak Mesterházyné Gyimesi Ilona, a Nevelési és Oktatási Iroda vezetője. Az iskola telephelyét megszüntették oly módon, hogy a fiú tanulók kollégiumi ellátása az intézmény két másik kollégiumának felelőssége alá tartozik ezentúl, míg a lány tanulók helyben maradnak.

Az átköltöztetésnél lényeges szempontnak bizonyult a gazdaságosság, az elmúlt öt évben 250-nel csökkent a diákok létszáma, javultak a közlekedési feltételek, illetve a térítési díjak emelkedése is még inkább fokozta az egyezmény létrejöttét. Továbbá a szakképzések ideje is csökkent, hároméves lesz ezentúl a képzés. 
 Az intézmények vezetői és a kollégiumi szakma képviselői szükségesnek tartották koedukált kollégiumok létrehozását, valamint a profiltisztítást, hogy az egy iskolába járó tanulók egy kollégiumba kerüljenek, hiszen a következő tanévtől kezdődően a kollégiumi elhelyezést egységes módon kell megszervezni. 

A Szilágyi Erzsébet kollégiumnak otthont adó épület sorsával kapcsolatban két lehetséges alternatíva is felvetődött: az egyik szerint az Egészségügyi Alapellátó Intézet örökölné a helyet, a másik szerint pedig a Kisfaludy Sándor utcai civil egyesületek kerülhetnének át. Végleges döntés ebben az  ügyben egyelőre nem született. Jelenleg is folynak az átalakítások, festés, leltározás, valamint eszközcsere van napirenden a diákok korszerűbb körülményeinek biztosítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!