Hírek

2012.07.27. 14:34

Kosárlabda: távozik a körmendi tulajdonos

Kormend - Még nehezebb helyzetbe került a körmendi kosárlabda: a piros-fekete csapat tulajdonosa, Szabó-Forrai Zsolt bejelentette, kiszáll a klub működtetéséből.

Vastag Nándor

A Fortress Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata már eddig is nehéz helyzetben volt, ugyanis a játékosok felé fennálló tartozások miatt az MKOSZ minősítő bizottsága nem fogadta el a klub nevezését a 2012/2013-as A-csoportos bajnokságra. A döntés ellen még lehet fellebbezni, és a piros-feketék vezetősége munkához is látott a probléma mielőbbi megnyugtató megoldása érdekében. Éppen ezért derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy a Körmend tulajdonosa, Szabó-Forrai Zsolt - aki a Fortress Biztosítási és Befektetési Társaság igazgatója - három év után kiszáll a klub működtetéséből. A vezető közleményében az áll, hogy a továbbiakban nem kívánja, és nem tudja vállalni a körmendi klub vezetését, fenntartását. Sok körülmény játszott közre a döntése meghozatalában, valamint a feltételek nem adottak a számára, hogy továbbra is egész emberként vállalja a klub menedzselését. Nagyon fájó döntést hozott, de úgy gondolja, ez a mindenki számára legjobb megoldás. Szabó-Forrai Zsolt köszöni mindenkinek a biztatást és bátorítást, de úgy látja, sajnos az utóbbi időben hiányzott az egység és az összefogás. Bármennyire is szívén viselte a klub sorsát, be kellett látnia, hogy egyedül nem megy. A közleményt úgy zárja, bízik benne, hogy rövid időn belül lesz valaki, aki átveszi a klub menedzselését.

Természetesen lett volna kérdésünk a váratlan bejelentés kapcsán a volt tulajdonoshoz. Érdeklődésünkre Szabó-Forrai Zsolt úgy válaszolt, most nem szeretne mást mondani, a lényeges dolgok a közleményében benne vannak. De később, mikor nyugodtabb lesz a helyzet, szívesen áll a rendelkezésünkre. Megkerestük Körmend polgármesterét, Bebes Istvánt is, aki a következő nyilatkozatot adta ki, amit változtatás nélkül közlünk.

"Körmendi polgármesterként magam is a volt tulajdonos által kiadott sajtóközleményből értesültem a körmendi kosárlabdacsapat körüli, minden játékos, a klubért dolgozó, azért szurkoló szimpatizáns és támogató számára váratlan és negatív fordulatról.

Szabó-Forrai Zsolt visszalépési szándéka váratlanul, hideg zuhanyként ért, mivel a Magyar Kosárlabda Szövetség által kijelölt végső határidő előtt három nappal szembesültem azzal, hogy a magyar kosárlabda meghatározó egyesülete fenntartó nélkül maradt.

Szabó-Forrai Zsolt döntését tiszteletben tartva szeretném megjegyezni, hogy a sportban, hasonlóan az üzleti élethez, a siker és az eredményes működés alapja a hosszú távú tervezés és kiszámíthatóság. Így mindennel együtt, immár a kész helyzettel szembesülve, úgy érzem, hogy a korábbi tulajdonosváltáshoz hasonlóan, szerencsésebb lett volna hónapokkal korábban jelezni a távozási szándékot, ezzel segítve a város és a szurkolók számára rendkívül fontos klub fenntartását és a jó szereplés lehetőségét az új bajnokságban.

A szűk határidő miatt rendkívül gyorsan kell lépni és cselekedni, ezért személy szerint is igyekszem mindent megtenni azért, hogy a rendkívüli szituációra gyors és mindenki számára megnyugtató megoldást találjak.

Ez azonban csakis és kizárólag akkor lehetséges, ha a körmendi  kosárlabdát szívügyüknek tekintő szurkolók, támogatók, segítők és szimpatizánsok egységesen a klub mellé állnak és minden tőlük telhető segítséget megadnak. Minden túlzás nélkül rendkívülinek nevezhető a  jelenlegi állapot, magam folyamatosan egyeztetek a klub ügyvezetőjével, jelenleg a körülmények tisztázása zajlik. Bebes István, Körmend Város Polgármestere”

Azért kedvező hír is legyen a végére. A Rába-partiak ügyvezetője, Zsebe Ferenc elmondta, a szövetség határozatát hétfőn kapták meg. A fellebbezésre nyolc napjuk lett volna - tehát kedd éjfélig -, ám a szükséges papírokat már pénteken elküldték az MKOSZ-be. Azt csak mi tesszük hozzá, remélhetőleg a nevezés ezzel már rendben lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!