Hírek

2012.07.24. 14:09

Ma takarítják a Hétforrást

Kőszeg - Az idén július 28-án rendezik meg a Hétforrás Pikniket. A programok 10-től 17 óráig tartanak majd, lesz fúvószene, túra, kincskeresés. A piknikhez ma teszik rendbe a forrás környékét.

Némethy Mária

Az Írottkő Natúrpark felhívására 15 fő jelentkezett a Hétforrás nagytakarítására. Ők ma délután mennek fel a Kőszegi-hegység  legszebb forrásához,  s teszik rendbe, tisztítják meg annak környékét.
Tavaly év végén  az alpannonia projekt keretében  a Szombathelyi Erdészeti Zrt. felújította a forrást, esőbeállót, pihenőpadot is elhelyeztek  ott. De sajnos szemét mindig akad, szükség van a kétkezi munkára. Ráadásul most a kifolyókat is letisztítják, mert eléggé mohásak lettek.
A forrás környékének megtisztítása, rendbetétele az első lépés a   Hétforrás Piknikhez. Ez az esemény  már évek óta sok érdeklődőt vonz a zöldbe. Ez érthető is, hiszen különleges a helyszín, mindig vonzóak a programok.


A  szépen kiépített, híres forrás környékén Kőszeg Város Fúvószenekara ad koncertet  bent az erdőben, egy tisztáson. Az erdei koncerthez különféle turistákat csalogató rendezvények  társulnak. A gyerekeknek lesz kézműves bemutató, totó, kincskeresés és  rókavadászat.
A Hétforráshoz ezen a napon többféleképpen lehet feljutni.    A vezetett gyalogtúra útvonala: Andalgó (tanösvény) - Határ menti zöld út-St. Germain-kereszt-Hétforrás. A  táv 5,5 kilométer, időtartama 2-3 óra, túravezető Molnár Tibor. Találkozó 9 órakor a Kálvária utca 14. alatti szociális otthonnál.  Kerékpártúra is indul a Hétforráshoz. Résztvevői 10 órakor találkoznak a  Regionális Kerékpáros Centrumnál (Csónakázó-tó). De különjáratú autóbuszok  is  közlekednek  majd óránként  a Károly Róbert tér és a Hétforrás között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!