Hírek

2012.07.28. 15:41

Mulatott a település apraja-nagyja Kemestaródfán

Kemestaródfa - Három napig mulathat a falu apraja-nagyja. Idén immár huszadik alkalommal szerveztek falunapot a településen.

Bajdó Bettina

Péntek este kezdődtek a falunapok, bemelegítő meccsel indultak a programok. Nagy kemestaródfai generációk találkozhattak a focipályán, majd az est tánccal és zenével zárult. Sok idő nem volt a pihenésre, mivel másnap délután egy órakor ismét birtokba vették a focipályát a csapatok, gyermek és felnőtt kategóriákban mérték össze tudásukat az önkéntesek. Szájer Istvánné polgármester elmondta, régóta készülnek a falunapi programokra, a munkából mindenki kivette a részét.

- Régóta hagyomány a településen, hogy többnapos falunapot szervezünk főként a helyieknek, de természetes mindenkit szívesen látunk - folytatta a polgármester. - Kiállítás nyílt Naszádosné Laskovits Elvira csákánydoroszlói festőművész alkotásaiból. Az alkotó gyökerei a mi településünkig nyúlnak vissza, ezért is vagyunk büszkék arra, hogy itt mutathatta meg a munkáit. Idén is színes programokat találtunk ki. Mindezt azonban saját kútfőből nem tudtuk volna megoldani, a Kulturális és Faluszépítő Egyesület Kemestaródfa sikeres pályázatot adott be Vasi Őrtorony egyik kiírására.

Idén a falunapokra a  -fa végű településeket hívták vendégül - Szentpéterfát, Kondorfát és Katafát - s például a játékos vetélkedők is arról szóltak, hogy minél jobban megismerjék a helyi látványosságokat, nevezetességeket. Továbbá olyan fellépőket hívtak, akik ugyancsak tagjai az Őrtorony társulásnak, felléphetett például a Nádasdi tánccsoport, valamint Táplánszentkereszti Rock and Roll csoport is. Szombaton volt bűvész-show, bemutatót tartottak a mazsorettek, sztárvendégként pedig érkezett Szirota Jennifer. A programok vasárnap is folytatódnak: délután kettőtől élőcsocsó-bajnokság kezdődik, kettőkor lesz íjászbemutató, háromtól pedig érkeznek a Batthyány Lovas Bandérium tagjai. Délután lesz zene és tánc, fellép Wolf Kati. A falunap este tűzijátékkal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!