Hírek

2012.07.23. 21:21

Szurkolói összecsapás: a Falco a Körmendet verte a vasi fináléban

Körmend - A Falcodrukkerek győzelmével ért véget a szurkolóknak kiírt Topic kosárlabdatorna. A házigazda körmendiek másodikként zártak. A 11. Topic Tornának a Somogyi Béla Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont.

Tóth Gábor

Az idén nyolc csapat nevezett, a mezőnyt a szervezők (Gál László, Vaspöri Ádám, Esztergályos Róbert) két csoportba sorsolták.
A-csoport: AdriaTTeam (Szolnok), Zsebe Egyetem (Körmend), Pálinka-Vodka- Sör-Kisfröccs (Pécs), Capricorns (Kecskemét).
B-csoport: Táncolj-Pörögj (Szombathely) Atomic Boys (Paks), Öltönyház (Székesfehérvár), Fedőneve: Dombóvár.


A csoportmeccseken a címvédő Falco a Dombóvárt 56- 30-ra, a Fehérvárt pedig 36-30 arányban verte, a Pakstól viszont 37-40-re kikapott. Így a szombathelyiek az Albacomp szimpatizánsai mögött csoportmásodikként jutottak a legjobb négy közé. A házigazda Körmend a Kecskeméten (34-15) és a Szolnokon (56- 48) könnyedén lépett túl, a Pécs viszont jobbnak bizonyult (40-49). A piros-feketék is második helyen jutottak tovább – a PVSK nyerte a csoportot. Az elődöntőben (keresztjátékkal kerültek ki a párok, a csoportelsők a másodikokkal csaptak össze) a Körmend a Székesfehérvárt (55-50), a Szombathely pedig a Pécset (66-49) búcsúztatta. Tehát a várva várt vasi finálé zárta a háromnapos erőpróbát. A csapatok remek hangulatban léptek pályára, színvonalas, nagy, de sportszerű csatát vívtak, amelyben végül a Falco diadalmaskodott (68-55) – megvédve bajnoki címét, története ötödik aranyérmét begyűjtve.

– Közel száz játékost moz-gatott meg a torna, és szerencsére szurkolókban, így jó hangulatban sem volt hiány – értékelt az egyik szervező, Esztergályos Róbert. – A csapatok komolyan vették a játékot, így a színvonalra sem lehetett panasz. Jövőre már több szurkolói csoport is bejelentkezett a rendezésért, egyelőre még nem tudjuk, hogy hol lesz a 12. Topic Torna.

Végeredmény: 1. Táncolj- Pörögj (Szombathely), 2. Zsebe Egyetem, Körmend (Belencsák Ferenc, Bendák Balázs, Horváth István, Kovács Krisztián, Németh Zoltán, Pölczmann György, Simon Csaba, dr. Smehák Gábor, Szabó Péter, Tóth Róbert, Unger Szabolcs, Vaspöri Ádám, Zimonyi Csaba), 3. Pálinka- Vodka-Sör-Kisfröccs (Pécs), 4. Öltönyház (Székesfehérvár), 5. AdriaTTeam (Szolnok), 6. Capricorns (Kecskemét), 7. Atomic Boys (Paks), 8. Fedőneve: Dombóvár (Dombóvár).
All-Star csapat: Vaspöri Ádám (Zsebe Egyetem), Szabó László (Táncolj-Pörögj), Bendák Balázs (Zsebe Egyetem), Lázár Zsolt (Pálinka- Vodka-Sör-Kisfröccs), Honhalmi Péter (Öltönyház).
Legértékesebb játékos (MVP): Lánczos Sándor (Pálinka- Vodka-Sör-Kisfröccs). Csapatok legjobbjai: Novák Tibor (Táncolj-Pörögj), Bendák Balázs (Zsebe Egyetem). Dobóversenyek, 2Ball: 3. Kalmár Bálint, Esztergályos Róbert (Táncolj-Pörögj). TT (5 büntető, 5 tripla): 2. Szabó Péter (Zsebe Egyetem).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!