Hírek

2012.08.08. 17:25

Együtt ünnepelt a plébánia közössége

Jánosháza - Nagyon aktív itt a katolikus közösség. Nemrégiben kerékpáros kiránduláson Csehimindszenten, Mindszenty József szülőhelyén jártak, évente többször szentségimádáson vesznek részt.

Némethy Mária

II. János Pál pápa a Maradj velünk Uram című  körlevelében a katolikus híveknek  megfogalmazta:   "a szentmisén kívül szentségimádás legyen minden plébániai és szerzetesi közösség különleges feladata", mert az  "személyes találkozás  Jézussal". A szentségimádás a katolikus liturgia része, lényege az oltáriszentségben megtestesült Krisztus előtti hódolat.
A jánosházi katolikusok  megfogadták II. János Pál pápa szavait. A    Keresztelő Szent János Plébánia területén minden  évben tizenhárom  szentségimádási nap van. A  nyári szentségimádási napon - ez  az idén   a nyolcadik volt  - P. Szabó Imre SVD verbita szerzetes,   a plébánia egykori kisegítő lelkipásztora volt a szentmise főcelebránsa, vele együtt misézett a plébánia papsága, szentbeszédet Kovács József, a plébánián az elmúlt évben lelkipásztori gyakorlatot teljesítő diakónus mondott. Az ünnepen a fíliális közösségek képviselői is megjelentek, hiszen  egy-egy szentségimádási nap nemcsak az adott település, hanem az egész plébánia ünnepe. Hívők szép számban voltak jelen a délutáni litánián, a családközösség imaóráján is. Az esti   szertartást Bodorkós Imre plébános  vezette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!