Hírek

2012.08.16. 16:07

Elhalasztották a vádemelést - A Haladás tudomásul vette az ügyészség döntését

Szombathely - A Szombathelyi Városi Ügyészség döntött Pintér Zoltán Haladás ügyvezető-elnök ügyében: egy év időtartamra elhalasztotta a vádemelést. A Haladás VSE ezt tudomásul vette.

Nagy Ildikó

Mint arról beszámoltunk, Pintér Zoltán, a Haladás VSE ügyvezető elnöke tavaly októberben egy szombathelyi kaszinóban 600 ezer forintot fizetett ki az egyesület hitelkártyájával. Megírtuk azt is, hogy Pintér Zoltán és az egyesület belső vizsgálata szerint is "téves kártyahasználat történt", Pintér a pénzt a büntetőkamatokkal együtt visszafizette.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya február végétől június közepéig vizsgálta az ügyet, majd a nyomozás anyagát vádemelési javaslattal megküldték a Szombathelyi Városi Ügyészségnek. Dr. Székely Tamás, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta: a Szombathelyi Városi Ügyészség egy évre elhalasztotta a vádemelést. Az ügyészség álláspontja szerint Pintér Zoltán megvalósította  ugyan a nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntettét, de rendkívüli enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a pénzt kamatokkal együtt visszafizette. Így ha az elkövetkezendő egy évben Pintér ellen nem emelnek vádat újabb szándékos bűncselekmény elkövetése miatt, akkor az ügyészség megszünteti az eljárást. A Haladás VSE tudomásul vette a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!