Hírek

2012.08.24. 17:25

Húsz éves a barátság

Szombathely - Húsz évvel ezelőtt írták alá Szombathely és a német Kaufbeuren testvérvárosi szerződését. Pénteken erre emlékeztek a városházán.

Kiss Tamás

Dr. Puskás Tivadar hivatalában fogadta kollégáját, a német Kaufbeuren főpolgármesterét, Stefan Bosse-t. A találkozón részt vett dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a kulturális, társadalmi és külkapcsolatok tanácsnoka is. A német delegációt már előtte   kiemelten kezelték a karneválon, számos  programon vettek részt.
 
- Húsz év nagy idő, de  elmondhatom: ma is Kaufbeurennel a  leggyümölcsözőbb a kapcsolatunk - fogalmazott  Puskás Tivadar. - Nem laposodott el,  számos téren dolgozunk együtt. Jómagam  az egészségügyi kapcsolatok erősítését  szorgalmaznám, ezen belül is a kardiológiát. Itt minden bizonnyal sokat  mehetnénk előre - hallottuk.

Stefan  Bosse megköszönte  a baráti fogadtatást, majd kijelentette: Szombathely különleges számukra, mert nagyon sok szálon  kapcsolódunk. - Együtt jelenünk meg a vásárokon,   civil szervezeteket fogadunk és küldünk. Ez utóbbit   kiemelném, mert  a minőséget  az egyszerű emberek találkozása, barátsága  adja. Örülünk az egészségügyi felvetésnek, mert mi is gondokkal küszködünk. Évi 8 millió eurós a hiányunk, nemrég pedig be kellett zárni egy  kórházat. Ez  komoly ellenállást váltott ki. Többre megyünk, ha együtt teszünk - mondta a főpolgármester.

A testvérvárosi  szerződést  1992-ben Wagner András  és Andreas Knie polgármesterek írták alá. Ugyanekkor az ottani Heimatverien egyesület és az Éhen Gyula Kör dokumentumot szignált a  civil kapcsolatok erősítéséről  Egon Guggemos főtanácsos  jelenlétében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!