Hírek

2012.08.29. 07:32

Kiderül, kit vettek fel - Szombathelyre 74 képzésre lehetett jelentkezni

Szombathely - Ma este várhatóan nyolc óra után hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait. A Savaria Egyetemi Központ 74 képzésen hirdetett pótfelvételit.

Bajdó Bettina

A 2012-es pótfelvételi eljárás során a 46 felsőoktatási intézmény által meghirdetett 2 ezer 588 képzésre összesen 9 ezer 428-an jelentkeztek. Közülük 7 ezer 365-en, vagyis a jelentkezők 78,12 százaléka e-felvételizett, 6 ezer 520-an alapképzést, 939-en pedig mesterképzést jelöltek meg. A felvi.hu adatai szerint idén is a legtöbben a levelező munkarendet választották, összesen 4 ezer 531-en, emellett a fennmaradó jelentkezők nagy része -  4 ezer 294-en - nappali képzésre jelentkezett. A pótfelvételi legfiatalabb jelentkezője 1996-ban született, legidősebb társa pedig idén lett 67 éves. Az alapképzések közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment szakot jelölték meg, míg a mesterképzési szakok között a Master of Business Administration  képzés volt a legnépszerűbb.

 A ponthatárokat  várhatóan ma este nyolc óra után hirdetik ki és teszik közzé a Felvin. A felvételi döntésről az Oktatási Hivatal minden jelentkezőt levélben tájékoztat. A ponthatárok meghatározása  egy számítógépes algoritmussal történik, amely az összpontszámuk és az adott képzésre felvehető keretszám alapján sorolja be a jelentkezőket.  Abban az esetben, ha egy adott képzést az általános felvételi eljárás során is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 24-én meghatározottnál. Ha a képzést csak a pótfelvételi során hirdették meg és az általános eljárásban nem, akkor a ponthatárnak a jogszabályi minimumnál kell magasabbnak lennie.
A szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ  74 képzésen hirdetett pótfelvételit: 37 alap- és felsőfokú szakképzést és 39 mesterképzési szakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!