Hírek

2012.08.31. 14:52

Kőszeg újra kér önhikit

Kőszeg - Csütörtökön arról döntöttek a képviselők: önhikit kérnek, mert a város önkormányzata önhibáján kívül került hátrányos helyzetbe.

Némethy Mária

Kőszeg hosszú éveken át igényelte és meg is kapta az államtól az önhibáján kívül  hátrányos helyzetbe került önkormányzatnak juttatható támogatást. Néhány éve nem igényelte azt, most viszont újra megteszi.  Erről csütörtökön döntöttek a város képviselői.
Az igénylésben részletezni kell az igénylés okát, az önhiki  felhasználásának  célját, mert az új szabályozás szerint csak konkrét  célra használható fel a támogatás. Kőszeg megfelel az előírásnak,   önkormányzata helyi adó bevezetéséről döntött. 2012-ben ilyen jogcímen 328 millió 735 ezer forint összegű bevételt tervez. A város a 2012.  évi költségvetési rendeletét 161 millió 764 ezer forint összegű működési célú hiánnyal fogadta el, a  2011. évi zárszámadását a könyvvizsgáló elfogadta.
Kőszegnek jelenleg  44 millió 311 ezer forint lejárt szállítói tartozása van - ebből 22 millió 653 ezer forint a 30 napon túli tartozás -, a folyószámla hitelkeret kihasználtsága pedig már szinte maximális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!