Hírek

2012.08.28. 19:12

Önálló otthont kaphat a Mesebolt Bábszínház

Szombathely - A fegyverek nem hallgatnak, pénzt kell keresni - hangzott el a Mesebolt Bábszínház évadkezdő ülésén az igazgató, Kovács Géza bevezetőjében, mikor megfestette a jelenlévők előtt a feszes programot, amelyben sok-sok bérletes és tájelőadás lesz.

Merklin Tímea

- Még soha nem történt meg a bábszínház történetében, hogy a fenntartó részéről eljött volna valaki, pedig jövőre nagykorúak, vagyis 18 évesek  leszünk, s most hárman is itt vannak - mondta Kovács Géza igazgató örömmel. - Jelenlétük azt üzeni nekünk, hogy fontosak vagyunk.
- Szombathely önkormányzata nincs könnyű helyzetben, rendkívüli erőfeszítéseket kíván a korábban meglévő intézmények fenntartása is, de úgy gondoltuk, a bábszínházat át kell venni, meg kell maradnia. Szeretnénk  találni olyan pályázati lehetőséget, amelynek révén felújíthatunk számukra egy épületet, és akkor megoldódik az önálló otthonra találás 15 éve húzódó kérdése is - mondta az évadnyitó ülésen Lazáry Viktor alpolgármester.

Czenki Zsuzsa  kulturális irodavezető arról beszélt, mennyire fontos, hogy a színházi nevelés kisgyerekkorban elkezdődjék, s hogy a bábszínház is viszi a város jó hírét, hiszen  lényeges,  mi történik itt, mit mutatunk magunkról kifelé. Hozzátette: a Meseboltban országosan elismert, magas színvonalú munka folyik. Sági József,  a kulturális bizottság elnöke azt kérte, kívánta, hogy legyen a bábszínháznál ugyanolyan nyugalom, mint eddig, s hogy szülessék valamilyen  produkció a 2013-as Weöres Sándor év tiszteletére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!