Hírek

2012.08.31. 19:01

Ünnepélyesen átadták a megújult, kibővített jáki iskolát

Ják - Pénteken nemcsak ünnepélyes tanévnyitóra gyülekeztek a diákok a Nagy Márton Általános Iskolában, hanem suliavatóra is. Az önkormányzat sikeres pályázata után, uniós források igénybevételével kezdődhetett el a nagy munka, az iskola átalakítása.

Kozma Gábor/Vas Népe

Kevés idő állt az építők rendelkezésére, hiszen májusban még tanítottak az intézményben. Méghozzá sanyarú körülmények között, ugyanis  a pincét  és a padlást is használni kellett szükségtanteremként. Az illemhely  balkáni volt,  az ajtókon és ablakokon át fütyült a szél. A sikeres  pályázat után azonnal megindult a munka és az építők tartották a határidőt: tanévnyitóra kész lett az épület.  Ez azt is jelenti, hogy nem kell  már  szűk helyeken szorongani, a tantermek  tágasak  és világosak. A nyílászárók  korszerűek, a vizesblokkok szintén.  Még lifttel is felszerelték az iskolát - mondta el az avatón Szemes István polgármester, aki köszönetet mondott a szellemi és fizikai  építők nagy közösségének.


A meghívott vendégek közül elsőként  dr. Szarka  Gábor kabinetfőnök szólt,  felolvasva dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter levelét.
 - Ják gondolt  a múltjára, templomára, a jelenére, új játszóterére  és a jövőre, az iskolára:  tégláról téglára kell építkeznünk -  hangzott el. Marton Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke  sok sikert kivánt  diáknak és tanárnak egyaránt, majd Harangozó Bertalan megyei kormánymegbízott  szólt.  Olyan közoktatás  megteremtése a cél, amely felelős állampolgárokat nevel - utalt a jelenlegi, strukturális változásokra. Végül dr. Rátkai László esperes áldotta meg az iskolát és újrateremtőit, majd átvágták a nemzetiszínű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!