Hírek

2012.08.02. 06:51

Véres szombat éjjel Szombathelyen

Szombathely - Könnyed szórakozásnak indult, aztán verés lett belőle, s véresen zárult a szombat este. Egy fiatal férfi azt állítja, hogy egy Hefele utcai szórakozóhely előtt küzdősportot űző fiatalok ütötték meg. Lehet, hogy maradandó látássérülést szenvedett.

Bajdó Bettina

Ez a szombat este is úgy indult, mint a többi. Összegyűlt a baráti társaság, azért, hogy pár pohár ital mellett kikapcsolódhassanak. Egy ideig nem is volt probléma, a gondok akkor kezdődtek, amikor a sértett kiment a Hefele utcai szórakozóhely elé, hogy elszívjon egy cigarettát.

- Cigizés közben arra lettem figyelmes, hogy két társaság összeszólalkozott, s én éppen kettőjük között álltam - mondta a fiatal férfi, akiknek az arcán csúnya nyomokat hagyott az este. - Nem tudom, hogy mi volt az oka a szóváltásnak, de annyit mondtam nekik, hogy srácok itt erre semmi szükség nincs. Szinte be sem tudtam fejezni a mondatot, odalépett hozzám egy ismeretlen, s levert egyet. Azonnal a földre kerültem. A barátaim ezt meglátták, rögtön odasiettek hozzám, ám ekkor a földön fekve kaptam még egyet is. Elkezdett folyni a vér a fejemből. A barátaim sem úszták meg ütések nélkül, szerencsére nekik nem esett nagyobb bajuk.

Mire a sértett feltápászkodott, a támadók eltűntek, ekkor derült ki, hogy kik is voltak valójában. A vépi Nemzetközi Light-Contact és Kick-Light edzőtáborban lévő fiatalok keveredtek bele a verekedésbe. (A táborba az ország minden részéről érkeztek fiatalok, a verekedésbe keveredők sem helyiek voltak. Információink szerint a szóváltásba keveredett másik csoportot a Haladás focicsapat néhány felnőtt tagja alkotta.)

Még nem derült ki, hogy a sérült szeme milyen mértékben károsodott

- Először nem akartam nagyobb ügyet csinálni az ütésekből - folytatta fiatal férfi, ám be kellett mennem hétfőn a kórházba. Kiderült, hogy leválófélben van a látóhártyám, az orvos megpróbálta lézerrel helyre tenni, ám ez nem sikerült. Egy hétre kórházba kell feküdnöm, valószínű, hogy még egy műtét vár rám. Lehet, hogy maradandó sérülést szenvedtem. Megtettem a feljelentést a rendőrségen. Igazából azt nem értem, hogy egy sportoló, akiknek a keze a fegyvere, hogyan használhatja azt egy civillel szemben.

Azt, hogy mi is történt valójában szombat este, a rendőrség deríti majd ki. A feljelentés megtörtént, az ügyben elkezdődött a nyomozás is.


A könnyű testi sértés csak szándékos elkövetés, míg a súlyos testi sértés gondatlan és szándékos elkövetés esetén is bűncselekmény. A könnyű testi sértés két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés. A súlyos testi sértést három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!