Hírek

2012.08.31. 16:01

Vörös riasztás a parlagfű miatt a térségben

Vas megye - Másodfokú, vagyis vörös riasztás van érvényben a térségben a magas parlagfűkoncentrátum miatt. Nyíregyháza környékére fekete riasztást rendeltek el.

Bajdó Bettina

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt Nyíregyháza környékén már fekete, a hatfokozatú skálán az ötödik szintű riasztás van érvényben - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a  közösségi oldalán. Az ÁNTSZ az ilyen területek közelében elsősorban mezőgazdasági munkák végzésekor, illetve szabadtéri sportolás alkalmával az érzékenyek számára légzésvédő maszkok viselését is ajánlja.

Az elmúlt héten országszerte jelentősen nőtt a parlagfűpollen-terhelés - adta hírül  az ÁNTSZ a parlagfűpollen-riasztási rendszer  legfrissebb jelentésére hivatkozva. Ezenfelül a levegő parlagfűpollen-tartalmának heti átlagértéke szinte az ország teljes területén meghaladta a köbméterenkénti 100-as pollenszámot, ezért az ország jelentős részén bordó, azaz harmadik fokozatú riasztás van érvényben.   Az ÁNTSZ szerint valamivel jobb a helyzet az Alpokalján, Tatabánya és Eger környékén, továbbá a Duna alsó szakasza mentén, az országhatár felé szélesedő sávban, de még ezeken a területeken is vörös, vagyis másodfokú riasztás van érvényben. Ilyen riasztás van a vasi megyeszékhelyen és környékén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!