Hírek

2012.09.04. 16:49

Átszervezés: Vasi kötődésű rendőrök új szerepben

Szombathely - Több vasi, illetve Vas megyében szolgálatot teljesített rendőrtiszt kapott fontos feladatot az újjászervezett Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK).

Peltzer Géza

Az ORFK átalakítása még napjainkban is tart. Az átszervezés során képbe került több vasi, illetve itt szolgálatot teljesített rendőrtiszt. Tavaly július 18-án Halmosi Zsolt korábbi Vas megyei rendőrfőkapitány lett az ORFK rendészeti főigazgatója. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével ugyanakkor Tánczi Tibor bűnügyi igazgatót bízták meg. Idén július 19-én régi felfedezettjére, Papp Károlyra bízta a rendőrséget Pintér Sándor. Pintér állítólag még első belügyminisztersége idején figyelt fel a kiemelkedő eredményeket produkáló rendőrre, akinek több okból is hálás lehet a Fidesz. Papp Károly 1993-tól a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetőjeként, majd vezetőhelyetteseként dolgozott. Később a 2006-os őszi rendőri akciók szakszerűségét már Fejér megyei kapitányként kellett értékelnie: törvényesnek, de szakszerűtlennek nevezve ezeket. Papp Károlynak a rendőrség szervezetét kell átalakítania. Feladata egyebek között az lesz, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodát és a Készenléti Rendőrséget egybeolvassza, illetve hogy minden járási székhelyen rendőrkapitányságot vagy rendőrőrsöt hozzon létre. Augusztus 14-én dr. Takács Tibor dandártábornokot bűnügyi főigazgatónak nevezték ki, aki Vas, Zala után Győr-Moson-Sopron megyében is teljesített szolgálatot. A Szombathelyi Rendőrkapitányságon a vizsgálati, majd a közrendvédelmi osztályt vezette, volt körmendi kapitány is. Szeptember elsejével dr. Gömbös Sándor őrségi kötődésű fiatalembert kinevezték az ORFK hivatala vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!