Hírek

2012.09.17. 20:47

Futsal - Az újonc Veszprémet verte az Admirál

Szombathely – Harmadik bajnokiján megszerezte első győzelmét az Admirál-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata. A zöld-fehérek az újonc Veszprémet gyűrték le.

Tóth Gábor

Admirál-Haladás VSE–1. FC Veszprém 6-4 (4-3)

Szombathely, 500 néző, NB Ies futsalmérkőzés, vezette: Ábrahám, Csirke (Czinder).

HVSE: Sipos – KOTTÁN, CZEGLÉDI, Halmos, HORVÁTH P. Csere: Egle, Bánfalvi B., JÁGER, Bagó, Joó. Edző: Horváth Levente.

Veszprém: Sárdi – BÉNYI, Finta, Bakay, SZABADFI. Csere: TAR, Pálfi, Hazuga, Vas, Kasza (kapus), Weisz, Farkas. Edző: Németh Gábor.

Gólszezők: Jáger 3 (5., 36., 40), Horváth P. (8.), Czeglédi (12.), Kottán (19.), ill. Szabadfi (10.), Finta (11.), Vas 2 (15., 22.). Kiállítva: Kasza (17.), Finta (38.).

A hazaiak kezdtek jobban. Az 5. percben Jáger zárt le góllal egy remek kontrát (1-0). Gyorsan jött is az újabb Admirál-gól: Horváth Péter pimaszul pörgette át a labdát a kivetődő kapus felett (2-0). A HVSE egyre felszabadultabb játékkal rukkolt elő. Mégis egy kapu előtti kavarodásból váratlanul a Veszprém szépített (2-1). Felbátorodtak a vendégek, és egyenlítettek is: a (nagypályás) Haladásban is megfordult Finta varrta be jobbról, messziről a jobb felsőbe a labdát (2-2). Egy szögletvariácó végén Czeglédi ismét előnyhöz juttatta az Admirált (3-2). De ismét válaszolt a Veszprém. Egy előrevágott labdát a menteni igyekvő Sipos kapus Vasba bombázott, akiről a kapuba csorgott a játékszer (3- 3).

Fokozódtak az izgalmak: a 17. percben Kasza kapus a hatoson kívül kezezett, amiért egyből kiállították. A két percet nem tudta kivédekezni a Veszprém, az emberelőnyt Kottán váltotta gólra (4-3). Fordulás után a Haladás ziccereket hibázott, míg a másik oldalon Vas ismét jókor volt jó helyen, egy kapufáról lecsorgó labdát kotort Sipos kapujába (4-4). Nyílt volt a meccs, mindkét fél a győzelemért harcolt. Jáger ugrasztotta talpra a vasi drukkereket, amikor 4 perccel a vége előtt a kapuba zúdított egy szabadrúgást (5-4). Az utolsó percek feszült hangulatban, nehezen, de csak leperegtek. Sőt, 17 másodperccel a lefújás előtt Jáger pontot tett a meccs végére (6-4).

Horváth Levente: – Görcsösen játszottunk, nagyon kellett ez a siker. A szezon leggyengébb játékával nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!