Hírek

2012.09.17. 17:00

"Gurulós" programok az Európai Mobilitási Hét apropóján

Szentgotthárd - A megyében Kőszeg mellett Szentgotthárdon lesznek "gurulós", mozgalmas programok. Az autómentes felvonulás 17 órakor indul a színháztól, végállomás a fürdő előtti tér.

Kiss Tamás/Vas Népe

Az idei Európai Mobilitási Hét legfőbb célkitűzése, hogy az önkormányzatokat a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére ösztönözze, s ezzel párhuzamosan a lakosság figyelmét felhívja a gépkocsin kívüli egyéni járművek használatára. Magyarországon összesen 103 önkormányzat, köztük (immár harmadszor) Szentgotthárd is  csatlakozott az Európai  Mobilitási Hét rendezvénysorozatához.


A Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezésében az idén, egész pontosan szeptember 21-én, pénteken a Mozdulj a jó irányba! szlogen szellemében szerveződnek programok. Délelőtt az óvodásokat várják a színház előtti ügyességi és KRESZ pályához, délután pedig a családokat invitálják a fürdő előtti térre. Mint megtudtuk: a diákokat is több program várja, ráadásul, akik közülük pénteken reggel 7 - 8 között kerékpárral érkeznek az iskolába, ajándékot kapnak.

 A délutáni program a Gurulj Gotthárd! megmozdulással kezdődik. A gyülekező a színháznál lesz, ahonnan 17 órakor indul, s a fürdőig tart  a kerékkel rendelkező környezetbarát eszközök tulajdonosainak mindenképpen vidámnak ígérkező felvonulása.
A szervezők némi  táncos alakformálásra,  gerinctornára, és kangoo bemutatóra is várják az érdeklődőket, a   gyerekek, a családok ügyességi versenyen mérhetik majd össze az erejüket, a fürdő pedig kedvezményes belépőt kínál.
 A rendezvény színfoltjaként a "bringaplacc", vagyis a már megunt, kinőtt kerékpárok, görkorik egyéb sporteszközök vásárára is kinyit, de figyelem: ugyanitt az említett eszközök  cseréjére is lehetőség nyílik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!