Hírek

2012.09.09. 14:46

Kitüntették Bedécs Gyulát

Szombathely - A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át nemrég Bedécs Gyula, aki az I. világháborús hősök megörökítője.

Kozma Gábor/Vas Népe

Az  I. világháború emlékhelyeinek a bemutatása, az elesettek és az áldozatok megőrzése érdekében szakmai elhivatottsággal végzett sokoldalú tevékenysége elismeréseképpen vehette át a magas kitüntetést Bedécs Gyula, akinek nevéhez, a többi között,  az   elesettek emlékének ápolása, a sírok gondozása, a doberdói harci cselekmények részletes feltárása köthető. Szakmai munkája nyomán eddig két speciális útikönyv,  egy TV - film és  több   igényes  kiadvány jelent meg. Ezek az első világháború helyszíneire vezetik el  az érdeklődőket. 
- Az elismerésben benne vannak azok, akik támogatást adtak a könyvek megjelentetéséhez, akik megvásárolták a kiadványokat, akik elzarándokoltak velem Lembergtől a Dolomitokig, az Úz-völgyétől Galíciáig - mondta az köztiszteletnek örvendő tanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!