Hírek

2012.09.13. 16:17

Kőszegiek a német testvérvárosban

Kőszeg - A Strassenfest alkalmából utazott kőszegi delegáció a németországi testvérvárosba, Vaihingen an der Enzbe.

Némethy Mária

Gyönyörű, késő nyári napsütésben érkezett meg Kőszeg delegációja németországi testvérvárosukba,  Vaihingen an der Enzbe. A delegáció gerince a Kőszeg Big Band zenekar volt. A főként fiatal, tehetséges zenészekből álló együttes először a Szent Péter templomban lépett fel. A remek akusztikájú kistemplomban ismerős slágerek mellett saját szerzemények is felcsendültek, nagy sikert aratva. Azután a főterén felállított színpadon szórakoztatták a nagyérdeműt, mely vastapssal hálálta meg a táncra és éneklésre csábító zenét.


 
Mindeközben a borbarát hölgyek sem tétlenkedtek, hiszen a már hagyományosnak tekinthető kőszegi borstandnál kínálták városunk legjobb borait, melyhez jó szokás szerint zsíros kenyér is készült. Évek óta nagy érdeklődés mutatkozik a kőszegi borok iránt, nem véletlen hogy a végén most is csupán üres üvegek maradtak a pult alatt.

Kiránduláson Riet városrésszel ismerkedtek a delegáció tagjai, ahol ízletes helyi borral és meleg szavakkal köszöntötte Kőszeg delegációját Roswitha Haid községi elöljáró.
 A búcsúvacsorán Gerd Maisch,  Vaihingen főpolgármestere és Huber László, Kőszeg polgármestere hangsúlyozta a fiatalság kiemelkedő szerepét a testvérvárosi kapcsolatok továbbvitelében, azok fejlesztésében. Ennek jegyében utazott a delegációval a Jurisich Miklós Gimnázium két tanulója is, akik a helyi diákönkormányzat képviselőivel találkoztak azzal a szándékkal, hogy a 90-es években oly jól működő iskolák közti kapcsolatot újraéledését elősegítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!