Hírek

2012.09.04. 06:30

Meglepetés egy négy hónapja együtt táncoló párostól

Szombathely, Zánka - Több érmet is begyűjtöttek a Lorigo TSE táncosai a korábban diákolimpiaként ismert zánkai országos táncversenyen.

Simon Erzsébet

A Balaton-parti városban valamennyi osztályban (D, A), gyerek I.-II., junior I.-II., és ifjúsági korcsoportban indulhattak a versenyzők. Az őszi versenyévad első nagy megmérettetésén a legnépesebb a mezőny minden évben. A Lorigo TSE táncosai is bemutatkoztak, az első napot rögvest aranyéremmel zárták: Krizsán Dominik és Prohászka Fruzsina gyerek II. korcsoportban, latin táncokban szerezte meg az első helyet. A junior II. C osztályban döntőbe jutott és standard táncokban 4. helyezést ért el a Kiss Olivér-Laskovics Réka páros. Ugyanebben a korcsoportban B osztályban pedig Letenyei Levente-Artner Petra állhatott a dobogó harmadik fokára.

Kezdő, hobbi kategóriában is született egy bronzérem Kővári Dominik és Táncsics Patrícia révén. Nagyon szépen szerepelt az egyesület junior duója, Mölcs Martin és Csukovits Fatima – ők tavaly a latin táncok országos bajnokai voltak –, akik saját korcsoportjuknál magasabb, ifjúságiak között indultak, és épp hogy lemaradva a döntőről, a latin táncokban 7., a standard táncokban pedig 8. helyezést értek el C osztályban. A legnagyobb meglepetést az ifjúsági korcsoportban a C osztályban induló Homor Gergő- Forrás Fernanda szerezte: mindössze négy hónapja táncolnak együtt, és 48 páros közül megszerezték a latin táncok ezüstérmét. Ugyanitt 4. helyezést ért el a Lorigo–Prímadance vegyespárosa, Németh Endre és Elekes Helga.

– Összességében ez a viadal nagyon jó szezonkezdet volt számunkra – fogalmazott Faludiné Lovas Henriette művészeti vezető. – A továbbiakban országos bajnokságok várnak ránk. Egyesületünk október 13-án rendezi meg az Isis Dance Open keretében a felnőtt és ifjúsági tíztánc, a junior standard országos ranglista versenyt, valamint a gyerek III. országos bajnokságot. Az elkövetkező hetekben gőzerővel végzik a táncosok a felkészülést, hogy a folytatás is hasonlóan eredményes legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!