Hírek

2012.09.03. 06:07

Megszűnt az 5 kilométeres helyközi jegy a buszokon

Szombathely - Szeptember 1-től a menetdíjak változatlanul hagyása mellett megszűnt az 5 kilométeres övezetű helyközi menetjegy.

Kozma Gábor/Vas Népe

A  változásról a Vasi Volán forgalmi üzletág igazgatója, Derdák Miklós tájékoztatott.  Mint mondta, a változásra  egy, a személyszállítási szolgáltatásokról szóló  idei törvény rendelkezései értelmében az állam és a Vasi Volán Zrt. között érvényben lévő közszolgáltatási szerződés módosítása kapcsán került sor. Így a szakminisztérium  szeptember 1-ei hatállyal, a menetdíjak változatlanul hagyása mellett,  megszüntette  az 5 kilométeres övezetű helyközi menetjegyet.

A bérletek díjai és övezeti besorolásai azonban nem változnak, tehát a helyközi bérletek változatlanul kiválthatók a legalacsonyabb díjövezetre is.  Így a napi rendszerességgel kis távolságra utazók kiadásai nem nőnek - hallottuk. A Vasi Volán nemrég  tájékoztató irodát nyitott a szombathelyi belvárosban, ahol az utasok széleskörű felvilágosítást kapnak a mostani változásokról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!