Hírek

2012.09.29. 09:00

Takarékosság, új pályázati lehetőségek Vasváron

Vasvár – Erős takarékoskodás és új pályázatok elindítása – ez a progressziója most a vasvári önkormányzatnak, amint ez a napokban tartott szeptemberi közgyűlésen is kiderült.

Merklin Tímea

-  Nagy örömmel fogadtuk, hogy mindenki spórol, minden intézmény kevesebbet költött időarányosan a tervezettnél – mondta Kovács Tilda polgármester, miután a képviselőtestület elfogadta az első féléves beszámolót. – Folyóügyeink között rendkívül fontos lépés, hogy a békevárosok szövetsége – Vasvár, Zadar, a portugál Evora Monte, a török Drinápoly és Trencsény – európai békeutak kialakítására nyújt be pályázatot az EU-hoz.

Az önkormányzat megbízást adott a Porció Kft-nek, hogy Vasvár termálvízhasznosítási pályázatát készítse el, ezt a várhatóan nemsokára megjelenő KEOP pályázatra kívánják beadni.

A képviselők döntöttek a díszpolgári cím, a Vasvár városért érdemérem, a közszolgálatban dolgozók jutalmazására szánt Barabás-díj adományozásáról, ezeket a kitüntetettek október 23-án, a városi ünnepségen vehetik majd át.

A közgyűlésen sorra vették a felújításra szoruló önkormányzati lakásokat, és azokat is, amelyekben állagmegóvás szükséges – ezeket a feladatokat most elvégzik.

Kovács Tilda polgármester azt is elmondta: döntöttek arról, hogy az alapfokú intézményeket a város állami működésbe adja. Ehhez először fel kellett ajánlani az intézményeket, majd pályázni kell, és bizonyítani, hogy a helyi fenntartáshoz nincsenek meg a források. Az önkormányzat hangsúlyozta: az intézményeket akkor is a sajátjának tekinti majd, és lehetőségei szerint tovább támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!