Hírek

2012.10.09. 08:52

Eltűnt beteg a Markusovszky kórházban - Felelősségre vonják a műtőst

Szombathely - Lefolytatta a Markusovszky kórház a vizsgálatot annak a betegnek az ügyében, akit múlt héten a műtőben találtak meg. Felelősségre vonják a műtőszolgálat dolgozóját.

Bajdó Bettina

Múlt hét pénteken az LMP városi szervezete a Markusovszky kórház főbejárata elé szervezett sajtótájékoztatót, melyen a téma egy beteg eltűnése és kalandos előkerülése volt. Ennek apropója egy rendőrségi közlemény volt, mely szerint szeptember 28-án kora délután kórházba került B. Sándor, aki még aznap el is tűnt a kórteremből. Amikor családja és barátai ezt megtudták, keresésére indultak. Mindenütt keresték az eltűnt férfit, ám nem került elő. A kutakodás során a B. Sándor kórterméhez közeli műtőbe is szerettek volna betekinteni, de a belépést - a helyiség sterilizált voltára hivatkozva - megtagadták számukra. Az LMP úgy értesült, hogy itt találta meg az eltűnt férfit egy kórházi dolgozó vasárnap reggel. A földön feküdt pizsamában. A földre esett, sérülései is keletkeztek.

A kórház lefolytatta a vizsgálatot ez ügyben, s a neurológiai osztályról eltűnt idős férfibeteggel kapcsolatban egy sajtóközleményt adtak ki, melyben ez áll: szeptember 28-án a neurológiai osztályról B.S. 79 éves beteg ismeretlen helyre távozott. A kórház a rendőrség bevonásával széleskörű keresést indított, mely nem vezetett eredményre. Október 1-jén a beteget a neurológiai osztállyal közeli lezárt műtőszolgálat raktárhelyiségében találták meg. A betegnek semmiféle kimutatható egészségkárosodása nem lett az eltűnés ideje alatt. A kórház az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot folytatott le, melynek eredményeként a műtőszolgálat dolgozóját, aki a műtő lezárásáért lett volna felelős, felelősségre vonja. 

Ezek is érdekelhetik