Hírek

2012.10.16. 05:54

Fut a pénze után - Két éve nem kapta meg jogos járandóságát

Szombathely - A Savaria mozi felújításán dolgozott Hartai László ács. Két év telt el azóta, de még nem kapta meg a pénzét, pedig már pert nyert munkáltatójával szemben.

Peltzer Géza

- Internetes hirdetésen jelentkeztem a cégnél, 2010. szeptember 27-étől november 25-éig voltam munkaviszonyban a győri székhelyű R. C Depo Kft.-nél, mint ács-állványozó - meséli Hartai László. - Szerződést nem kaptam, mindig csak ígérték, hogy majd hozzák, de nem így történt.

A mozi felújításánál folyt a munka, Hartai László is keményen ledolgozott összesen 215 órát.

- Volt, amikor napi tíz-tizenegy órát dolgoztam, sőt volt, hogy éjszaka is be kellett menni, mert beázott a mozi teteje - emlékszik vissza. - Az utolsó munkanapon kérdeztem a munkahelyi vezetőt, hogy mi lesz a fizetésemmel. Azt a választ kaptam, hogy Győrben van borítékban.

Egy hónapot várt türelemmel a pénzére Hartai László, aztán Győrbe utazott a cég központjába. Járandóságát - ami körülbelül 140 ezer forintot tett ki - akkor sem kapta meg. Perrel fenyegetőzött, de megmosolyogták.

- Előzőleg interneten megnéztük, hogy be voltam-e  jelentve. Így is volt, a titkárnő postán utánam küldött egy szerződést, amit aláírva vissza kellett volna küldenem, de nem írtam alá, mert nem valós adatok szerepeltek a szerződésben. Ezzel a papírral mentem a munkaügyi bíróságra.

A pert megnyerte, a bíróság  arra kötelezte a céget, hogy fizessen ki számára több, mint 242 ezer forintot. A kft. nem fellebbezett, Hartai Lászlót azonban arról értesítette a végrehajtó, hogy nem tudja behajtani a pénzt, mert a cég számlaszáma megszűnt, a cégnek se ingatlanja, se telephelye, lefoglalható ingósága nincs.

Hartai László úgy döntött, továbbra is fut a pénze után, keres valakit, aki segít ezt behajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!