Hírek

2012.10.05. 15:42

Virágba borul a város

Szombathely - A parkfenntartó cég munkatársai háromezer négyzetméteren 4,5 millió forint értékű kétnyári virágokat ültetnek el.

Bajdó Bettina

Október 1-jével megkezdődött Szombathelyen a kétnyári növények kiültetése. Az önkormányzat parkfenntartó cégének, a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft.-nek a munkatársai, amennyiben az időjárás engedi, három hét alatt végzik el a 68 ezer árvácska elültetését  tudtuk meg az önkormányzat illetékeseitől. Többségében egyszínű fajtákat (kis- és nagy virágúak egyaránt) használnak fel a város szépítésére, de néhány különleges színvilágú virág is megtalálható a mintegy 36 fajta- és színváltozat között. Az egyes területek tervezésénél a szakemberek idén is a tavaly már bevált színkeverékeket alkalmazzák.


 
A vasi megyeszékhely területén megközelítőleg háromezer négyzetméterre - amely egy fél futballpályányi területnek felel meg - ültetik ki a napokban a növényeket.

Az árvácskák mellett tizenkétezer tulipán - tizenkét színváltozatban - is kerül az ágyásokba. A tulipánok külföldről, egyenesen Hollandiából érkeznek, míg az árvácskák helyi termelőktől származnak.

Az elültetendő növények értéke jelentős, összesen 4,5 millió forint.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!