Hírek

2012.11.06. 17:40

Celldömölk a legszebb város

Megyei körkép - 2012-ben Celldömölk az ország legszebb városa, dr. Puskás Tivadar, Szombathely első embere pedig az év polgármestere - legalábbis egy internetes szavazás szerint.

Munkatársainktól

Egy országos információs portál hirdette meg - elsősorban nyilván a lokálpatriotizmusra, aztán a szép élményekre  apellálva - azt a szavazást, amelynek eredményeképpen megnevezték az ország legszebb városát, legszebb faluját,  illetve az év polgármesterét. Vas megye nagy aktivitást mutatott: ezek szerint egy évig Celldömölké az ország legszebb városa cím, dr. Puskás Tivadar, Szombathely megyei jogú polgármestere pedig a szavazatoknak köszönhetően az év polgármestere cím birtokosa.

De ez még nem minden: a "Magyarország legszebb falva 2012"-versenyben Kemenesmihályfa végzett az ugyancsak előkelő harmadik helyen. A városok mezőnyében a magasan első Celldömölköt Kaposvár követi, aztán Fehérgyarmat, Győr, Ajka, Abádszalók következik. A hetedik hely Szombathelyé, az első tíz legszebb közé befért még Balatonfüred, Abaújszántó és Göd.  Aversengő  falvak között ezúttal  Vámosoroszi nyert, aztán  Mosdós, Kemenesmihályfa, Aba következik. A vasiak a továbbiakban is résen voltak, a megyén kívülről az ötödik helytől nem jutott település a tizes élbolyba: az ötödik tehát Nagysimonyi, utána jön Tokorcs, Bögöte, Borgáta, Boba, a tizedik helyezést pedig Kenyeri szerezte meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!