Hírek

2012.11.23. 13:37

Harmincéves az Oladi Nyugdíjas Klub

Szombathely - Harminc évvel ezelőtt, 1982. november 26-án alakult meg az Oladi Nyugdíjas Klub, negyvenkét fővel. Alapítója az oladi születésű, néhai Németh László iskolaigazgató volt, aki két évtizeden keresztül vezette a klubot.

Varga Lívia

A harmincéves jubileumot jó hangulatban, kabaréval, szóló produkciókkal tarkított műsorral ünnepelte a tagság. A klub megalakulása óta minden csütörtökön 17 órakor jönnek össze a tagok - a nyári időszak kivételével. Előbb a régi kultúrházban, az oladi kiskastélyban kapott helyet a klub, majd miután ezt rossz állaga miatt 1985-ben bezárták, nyolc évig különböző helyeken tartották az összejöveteleket. 1993-ban készült el az új épület, amely jelenleg is otthont ad nemcsak a nyugdíjas klubnak, de a 75 férőhelyes óvodának is.

Átlagosan harmincötször jönnek össze évente a klubban, és majdnem minden hónapban van valamilyen külső programjuk is: kirándulni járnak (a Ság-hegyre például minden évben elmennek), kulturális rendezvényeket, kiállításokat látogatnak, vagy előadásokat hallgatnak, ezek főként oktatási, fejlesztő, szolgáltató, segítő tevékenységről szólnak. Az előadások megszervezésében a TIT van a nyugdíjasklub segítségére.

Természetesen az ünnepekről sem feledkeznek meg: negyedévente köszöntik a névnaposokat batyus összejövetelen a klubban, az anyák napját és a karácsonyt az óvodások műsora teszi meghitté.

A klub 2005 júliusáig a Művelődési és Sportházhoz tartozott, ahonnan minden segítséget megkaptak a klub működéséhez, de attól kezdve nehéz a klub helyzete. Mivel nem bejegyzett szervezetként működnek, nincs pénzkezelési joguk. A TIT vezetősége vállalta, hogy ők kezelik a pályázaton, vagy máshonnan a klub számára jutatott pénzösszegeket.

Jelenleg harmincnyolc tagja van a klubnak, és a többség rendszeresen részt is vesz a találkozókon. Precízek: minden előadás, rendezvény bekerül a klub emlékkönyvébe.

Koroknai József 2003 szeptemberében vette át a klub vezetését. Azt mondja, jó érzéssel tölti el, hogy csütörtökönként egy nagyon jó, aktív és összetartó kis csoport jön össze, kortól és nemtől függetlenül.

- A klubbal egy fedél alatt lévő óvodával nagyon jó a kapcsolatunk, rendszeresen részt veszünk az ünnepségeken is - számolt be a klubvezető, Koroknai József. A kapcsolat már csak azért is szoros, mert az ő unokáik is ebbe az óvodába járnak.

Az Oladi Nyugdíjas Klub és a TIT jó kapcsolatáról már esett szó, de más intézményekkel, szervezetekkel is gyakorta működnek együtt. Sok segítséget kapnak az MMIK-tól, valamint a városi Nyugdíjas Szövetségtől. Ugyancsak jó a kapcsolatot ápolnak a Belvárosi, a Szöllősi és a Séi Aranykör Klubbal.

Nagy eseményre került sor ez év tavaszán. Idén áprilisban első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az Oladi Nyugdíjas Napot. A programot az Oladi Nyugdíjas Klub az Aranykorúak Sport és Egészséges Életmód Egyesületével közösen szervezte. Az 55 év felettiek számára rendezett barátságos versengésen. A jelentkezők három helyszínen teniszben, bowlingban, olimpiai totzóban, erőpróbában, petanque-ban mérték össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!