Hírek

2012.11.02. 19:38

Köztéri kamerák és akadálymentesítés Celldömölkön

Celldömölk - A város önkormányzata igyekszik megragadni a pályázati lehetőségeket, többnyire sikerrel. A közösségi közlekedés fejlesztésére kiírt pályázattal most másodszor próbálkozik.

Ölbei Lívia

A celldömölki önkormányzat három éve már indult a közösségi közlekedés fejlesztésére kiírt pályázaton, akkor azonban nem járt sikerrel: a mintegy 400 millió forintos összköltségvetésű pályázati anyagot (a megvalósításához 370 millió pályázati összeget igényelt a város) akkor forráshiányra hivatkozva utasították el.

A pályázati programban helyet kapott egyebek mellett a vasútállomás területére tervezett utastájékoztató eszközök elhelyezése, akadálymentes szociális blokk kialakítása, a belső tér komplex akadálymentesítése; az autóbusz-pályaudvar átépítése (felszállóhelyek, járda, parkoló); kerékpártárolók és parkolók kialakítása a városban; kerékpártárolók építése a térség vasútállomásain (Boba, Jánosháza, Kemenesmihályfa, Ostffyasszonyfa, Porpác, Sárvár, Vép stb.); valamint térfigyelő-rendszer telepítése a vasútállomáson és az autóbusz- pályaudvaron. (A térfigyelő-rendszer szükségességét a celli rendőrkapitányság illetékesei is rendszeresen fölvetik; azzal együtt, hogy Celldömölk és környéke bűnügyi statisztikája folyamatosan kedvezőnek mondható.)

Most viszont újra adódik a közösségi közlekedés fejlesztésére pályázati lehetőség, amellyel az önkormányzat élni kíván. A pályázati feltételek alapján ezúttal 150-200 millió forintos összköltségű projekt megvalósítására lehet esélye a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!