Hírek

2012.11.08. 06:58

Újbor, kemenceavató, libaságok

A „Márton vesszeje” játékos, tréfás vetélkedőn mérik össze erejüket a pedagógusok, nyugdíjasok, hivatalnokok, vállalkozók és baráti szerveződések.

Pásti József

Az ikervári Márton napi vigadalom, immár másfél évtizede színes, vidám forgatagként van jelen a térségben. Természetesen a hagyományos kulináris kínálatunk mellé (libazsíros kenyér lilahagymával, túrós, almás, meggyes, tökös rétesek, újbor, forralt bor) kemencés finomságokkal (erdélyi langalló, sült tök, sült liba-darabkák) is traktálják a vendégeket. ( A kemencés finomságok a művelődési ház mellett újonnan épített kemencében készülnek.)

Nem maradhatnak el a kulturális élvezetek sem:  gyermekszínjátszók,  a Castrum Gemini Énekegyüttes, a Vaskarika népzenei együttes.  Igazi látványosság az újboros hordó csapra verése. 

A „Márton vesszeje” játékos, tréfás vetélkedőn mérik össze erejüket a pedagógusok, nyugdíjasok, hivatalnokok, vállalkozók és baráti szerveződések. A lányok, asszonyok által felvonultatott ételkülönlegességeket Kovács Ferenc elnök úr által irányított zsűri értékeli. A vélhetően zsírosan vidámra sikerült nap  Bicskey Gyuszi  zenész „csűrdöngölő” talpalávaló muzsikájával zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!