Hírek

2013.01.08. 11:32

Az evangélikus egyház hívei is segítettek Botondnak

Magyarlak - Az idei jótékonysági akciónkban olvasóink közel kétmillió forintot adakoztak. A kezdeményezéshez a nádasdi és az őrimagyarósdi evangélikus egyházközösség is csatlakozott.

Bajdó Bettina

Az idei jótékonysági akciónkban a magyarlaki, két és fél éves Horváth Botondnak gyűjtöttünk azért, hogy a kisfiú élhetőbb életet élhessen. Botond kisagyhiány-rendellenességgel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Ahhoz, hogy jobb élete lehessen, őssejtet kellene kapnia.

Pethő-Udvardi Andrea (balra) és Kőrösi Krisztina (középen) a családnál (Fotó: Szendi Péter)

A jótékonysági akciónkban olvasóink mellénk álltak, közel kétmillió forintot adtak a nemes célra. A Nádasdi Evangélikus Egyházközösség is a kisfiú segítségére sietett. Kőrösi Krisztina lelkész az újságban olvasott a beteg kisfiúról és a nehéz körülmények között élő családjáról. Összefogtak, mert úgy érezték, segíteniük kell. Az egyházközösségben adventi koncertet szerveztek, s az adományokat Horváth Botondnak ajánlották fel. Szombaton látogatta meg a lelkész  a családot, hogy átadja  a 70 ezer forintot. Az őrimagyarósdi evangélikus lelkész, Pethő-Udvardi Andrea  is személyesen érkezett  a családhoz, ő sem üres kézzel. Az egyházközösségben is gyűjtöttek Botondnak, a pénzt, 40 ezer forintot  szombaton adták át.

Számlánkra azóta is érkeznek a felajánlások, karácsony óta 251 ezer 360 forint gyűlt össze. Nagy szükség van a segítségre, Botond második őssejtkezelésére is elkezdett gyűjteni a család. Mi is próbálunk ebben segíteni. A számlavezető bankunk az MKB, csekkes befizetés esetén pedig a Pannon Napilapok Bt.-t kell ráírni a csekkre a számlaszámon kívül. A számlaszám: 10300002-10583146-49020043. Közlemény: adomány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!