Hírek

2013.01.22. 19:01

Hó az udvaron - A lakó a rendet hiányolja, intézkedést kér

Egy szombathelyi társasház lakója olvasói levélben kifogásolja, hogy nincs rendesen takarítva a házuk, pedig évi 38 ezer forintot fizet érte. Nem mindenki osztja a véleményét.

Kupi Györgyi

Körülnéztünk, a levélírót nem találtuk. A levél küldőjét keresve a Szent László király utcai épületekben különösebb koszt, rendetlenséget nem látunk. Az illetőt nem találtuk, (később e-mailünkre sem reagált), de másokkal beszéltünk. Egy asszony a hóeltakarításról azt mondja, hogy még fel is volt sózva. Egy fiatalember viszont panaszkodik: az autójával alig tudott kijárni. Említi, hogy 1700 forintot fizetnek havonta a takarításért, amellyel ő sem elégedett. (Nem derült ki, hogy levélírónknak miből jött ki az évi 38 ezer.) Látjuk viszont a lomot és az autót is.

- A társasházban vannak önkormányzati és magántulajdonban lévő lakások, a közös képviselői feladatokat látja el a Szova - tájékoztat Szijártó Győző, a Szova Zrt. ingatlankezelési egységének vezetője.

 

 

Olvasói levélben panaszkodik a rendetlenségre a lakó. A lomon kívül  nagy rumlit nem láttunk (Fotó: Benkő Sándor)


- A takarítást magánvállalkozó végzi a társasház közgyűlésének megbízásából. Ha hozzánk érkezik észrevétel a munkájával kapcsolatban, akkor ezt jelezzük neki, de a helyszínen is tájékozódunk. A levélsöpréssel kapcsolatban valóban volt egy ilyen eset, de ezt a takarító meg is oldotta. Igaz, ősszel folyamatosan hullik a lomb, lehet, hogy később ismét összegyűlt. A hóeltakarítással kapcsolatban nem futott be hozzánk panasz.


A takarító régi "motoros" a szakmában, tudja, hogy a járdákat síkosságmentesíteni kell, és erre meg is van minden eszköze. Arra a levél nem tér ki, hogy hol nem volt az ingatlanon belül harminc centiméteren a hó eltisztítva, mert ott a járda sem sokkal szélesebb. A garázsok elől nem a takarító feladata ellapátolni a havat, viszont tényleg probléma, hogy erről a helyről a havat csak a ház mellé lehetne eltolni, ott azonban általában gépkocsik parkolnak.


A lomizókkal kapcsolatban már több bejelentést kaptunk. Az egyik önkormányzati lakás bérlőjét több alkalommal felszólítottuk a házirend betartására, illetve arra, hogy szüntesse meg a fém és más hulladék tárolását az udvaron. Az illető már nem az önkormányzat bérlője, saját tulajdonú lakásba költözött - ugyanebben a háztömbben.


Felszólításunkra ezidáig gondoskodott is a lom elszállításról. Természetesen ez esetben is megkíséreljük kideríteni, hogy ki helyezte ki a lomot, és felszólítjuk, hogy szállítsa el. A rendszám nélküli gépkocsi tulajdonosát megpróbáljuk felkutatni, ez azonban nem egyszerű  - nyilatkozta Szijártó Győző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!