Hírek

2013.01.21. 14:23

Most már felújíthatják az öltözőt

Uraiújfalu - Sikerült végre megszereznie az önkormányzatnak annak a területnek a tulajdonjogát, amelyre a nyolcvanas években sportöltözőt építettek a községbeliek. Most szeretnék végre felújítani.

Simon Erzsébet

A település önkormányzata régóta szerette volna megszerezni a labdarúgó nagypálya melletti sportöltöző tulajdonjogát. Az épületet még a nyolcvanas évek végén csupa jószándékból építették a falu sportszerető lakói, nem is tudva talán, hogy az ingatlan nincs a község tulajdonában. A terület megnevezése ráadásul erdő volt, így aztán számos nem várt következménye lett az építkezésnek.

 

 

 

Megnyílt az út a sportöltöző felújítása előtt. Az ingatlan az önkormányzaté lett (Fotó: Szendi Péter)



A képviselő-testület már 2004-ben ingyenesen önkormányzati tulajdonba szerette volna venni az ingatlant, ám ez hosszú és bonyolult események sorát indította el - eleveníti fel az előzményeket Vargyai Vilmos polgármester. - A területet először ki kellett vonni a művelésből, és a valóságnak megfelelően kivett területre átminősíteni, hiszen a térképmásolatok és tulajdoni lapok szerint még mindig erdő volt. Sikerült ezt az engedélyt megszerezni, így az épületet fel lehetett mérni. A felmérés nyomán elkészült tervdokumentáció alapján megkértük az  öltözőre a fennmaradási engedélyt, mivel annak idején építési engedély nélkül épült. Ekkorra az épület állaga erősen leromlott, szerettük volna felújítani, kellő saját erő híján pályázati forrásokból. Több pályázatunk is azon bukott el, hogy az épület a környező földterülettel együtt  állami tulajdonban volt. Az állami vagyont kezelő cégek sorra alakultak át, mindeközben még egy kormányváltás is bonyolította a helyzetünket. Úgy festett, hogy a sok bába közt elvész a gyerek, azaz  a mi igényünket is az egyik íróasztalról a másikra tologatják.

 

A polgármester azt mondja, hosszas, kitartó munkával végül mára elérték, hogy a kormány ingyenesen átadta az önkormányzatnak a focipálya melletti terület és az épület tulajdonjogát. Az erről szóló megállapodást a múlt év végén írták alá, kikötés annyi volt, hogy még  15 évig csak sportcélokra használhatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!