Hírek

2013.01.03. 11:06

Prof. Dr. Faragó Sándor, az NymE rektora átvette a megbízatását

Szombathely - Áder János köztársasági elnök, 2013. január 02-án újabb öt évre megbízta Prof. Dr. Faragó Sándort a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorát a rektori feladatok további ellátásával.

A rektor megbízatása december 31-én lejárt, ezért új pályázatot írtak ki a posztra. Míg korábban az egyetem legfőbb döntéshozó testülete, a szenátus választotta a rektort, az új felsőoktatási törvény szerint most csak véleményezési joguk van. A rektori, magasabb vezetői megbízásra beérkezett pályázatokról, a szenátusi vélemények ismeretében, a szakminiszter dönt, a kinevezést pedig a köztársasági elnök írja alá.

Fotó: MTI

A szeptemberi ülésen az egyetem 28 tagú szenátusa egyhangúlag támogatta Prof. Dr. Faragó Sándor pályázatát.

A professzorok tanácsa egybehangzó titkos szavazással egyetlen jelöltet, a jelenleg is hivatalban lévő Prof. Dr. Faragó Sándort kérte fel, hogy készítse el rektori programját. Ő ennek eleget tett, pályázatát pedig szintén egyhangú igennel fogadta el és küldte tovább a miniszternek a karok és az egyetem vezetőiből álló testület.

Fotók: MTI

2013. január 2-án, a Sándor palotában átvette kinevezési okmányát Prof. Dr. Faragó Sándor, így újabb 5 évig ő látja el a rektori teendőket a Nyugat-magyarországi Egyetemen. A kinevezés átvételén részt vett Dr. Hoffmann Rózsa - oktatásért felelős államtitkár, Prof. Dr. Mezey Barna - Magyar Rektori Konferencia elnöke és Sándorné Dr. Kriszt Éva - Magyar Rektori Konferencia társelnöke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!