Hírek

2013.03.06. 16:35

Fűtőmű: háromszor nem akarták

Szombathely - Nem csitulnak a kedélyek a faaprítékos fűtőmű ügyében: szerdán az MSZP képviselői tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

Vadas Lucia

Dr. Ipkovich György elmondta: a korábbi városvezetés elé háromszor kerültek hasonló tervek. Ők  mindhárom alkalommal úgy látták, hogy a fűtőmű megépítése nem szolgálja a város érdekeit.

A Szova 2010-es üzleti tervének ügyében hozott 2010. februári közgyűlési határozatban az szerepel, a közgyűlés a Vízöntő utcai telephelyen létesítendő faaprítékos kazánházról  a későbbiekben, önálló előterjesztés alapján hozza meg döntését. Ilyen előterjesztés azonban azóta sem volt, számolt be dr. Ipkovich György, majd újságírói kérdésre hozzátette: a  határozat határideje folyamatos. Így elméletileg még a  jövőben is jogszerűen tűzhetik napirendre.

Fotó: Szendi Péter

A kedden bejelentett fellebbezés - amivel a frakció és a lakosság megakadályozta az építési engedély jogerőre emelkedését - elkészítésében nagy szerepe volt dr. Czeglédy Csaba frakcióvezetőnek, aki a telephely előtt tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá: a múlt heti közgyűlésen sem került  napirendre a téma,  pedig a környékbeli lakók direkt ezért mentek el a városházára.

A fellebbezési díj 132 ezer forint volt, ezt a lakók adták össze, több mint tucatnyian. Dr. Nemény András országgyűlési képviselő úgy látja, nem életszerű, hogy magánemberek ilyen magas összeget fizessenek ki, ezért a szocialisták javasolni fogják az illetéktörvény módosítását.

A szocialisták megjegyezték, többen hiányolták a lakossági fórumról dr. Puskás Tivadar polgármestert, aki maga is a vonzáskörzetben lakik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!