Hírek

2013.03.01. 13:22

Köszönet a helytállásért - Elismerések a polgári védelem napján

A polgári védelem napja alkalmából csütörtökön Budapesten országos, pénteken Szombathelyen megyei elismeréseket adtak át. A vasi ünnepség a megyeházán volt.

Nagy Ildikó

- Csak egy pillanatra állunk meg ünnepelni - mondta dr. Takács Árpád tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a megyeháza dísztermében pénteken, a polgári védelem napja alkalmából rendezett ünnepségen, utalva arra, hogy a megyében most a hó után az árral kell megküzdeni.

Beszédében szólt a védelmi igazgatás és a katasztrófavédelem - azon belül a polgári védelem - átalakításáról. Hangsúlyozta: a történések is azt igazolják, hogy a valós élet valós problémáira kell felkészülni. Harangozó Bertalan kormánymegbízott a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnökeként adott át elismeréseket azoknak, akik a rendkívüli téli időjárás során kiemelkedő munkát végeztek.

Harangozó Bertalan Honfi Balázs tűzoltó zászlósnak nyújtja át az elismerő oklevelet (Fotó: Kiss Teodóra)

A kitüntetettek - összesen huszonkilencen - díszoklevelet kaptak. Elismerést vehettek át - többek között - a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a megyei rendőr-főkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának, az Országos Mentőszolgálat Vas Megyei Mentőszervezetének munkatársai, valamint négy vasi település polgármestere. A megyei védelmi bizottság elnöke négy szervezet, illetve cég vezetőjének is köszönetét fejezte ki: a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete, a megyei polgárőr szövetség, a Vas Megyei Szent Flórián Tűzoltó Szövetség és a Vasi Volán Zrt. képviselője is elismerést vehetett át.

Dr. Takács Árpád a rendkívüli téli időjárás során tanúsított példamutató szolgálatellátásért a három Vas megyei ( a szombathelyi, a körmendi és a sárvári) hivatásos tűzoltóparancsnokság szolgálati csoportjainak adott át díszoklevelet, majd az Őrség Mentőcsoport logójának megtervezésére kiírt pályázat első három helyezettjének (a Kanizsai Dorottya Gimnáziumba járó Porkoláb Adriennek és Szegedi Annának, valamint a győztes Kutas Márknak) nyújtott át könyvjutalmat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon csütörtökön dr. Bakondi György  főigazgató adott át ajándéktárgyakat a katasztrófavédelem munkáját segítő szervezetek, intézmények, cégek képviselőinek. Vas megyéből Harangozó Bertalan, a megyei védelmi bizottság elnöke, Horváth László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.  vasi igazgatója, Knob Ernő, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetője, Kiss Henrik, Krajczár Zsolt, Kukor Gergely, az Őrség Mentőcsoport tagjai és  Magyar Gergely cégtulajdonos - aki a januári nagy havazásban a kenyérszállításban és a hóeltakarításban is önzetlenül segített - vehetett át elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!