Hírek

2013.03.19. 17:22

Több a szabadtéri tűzeset

A Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság a szabadtéri tüzek megelőzésére hívta fel a figyelmet.

Bajdó Bettina

Hangsúlyozták, hogy tavaly 24 százalékkal nőtt a szabadtéri tűzesetek száma. Balogh Nikoletta tűzoltó zászlós, megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy nemrég ülést tartott a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, melynek fő témája a szabadtéri tüzek kialakulásának megelőzése volt. A megbeszélést Pajor László tűzoltó alezredes, a bizottság ügyvezető elnöke nyitotta meg. Kiemelte, hogy a tavalyi évben 24 százalékkal nőtt a szabadtéri tűzesetek száma az előző évekhez képest, és ez az emelkedés nem kizárólag a száraz, aszályos időszaknak tudható be, hanem ebben az emberi felelőtlenségnek, hanyagságnak is jelentős szerep jut. A cél az emberi tényező visszaszorításával a szabadtéri tüzek csökkentése.

Lakatár Gábor tűzoltó százados, a bizottság titkára hangsúlyozta, a belterületen történő égetés szigorúan tilos. Amennyiben az égetést önkormányzati rendelet külön szabályozza, arra az illetékes jegyzőtől engedélyt kell kérni, valamint a tevékenység végzését 24 órával korábban írásban be kell jelenteni az illetékes tűzoltó-parancsnokságon, vagy a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon. A bejelentő lap letölthető az igazgatóság honlapjáról. Külön kiemelte a felelősséget, mint kulcsfogalmat. Égetéskor az országos tűzvédelmi szabályzatban előírtakat maradéktalanul be kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!