Hírek

2013.04.02. 05:10

A Vasi Volán menetrendjét is tárgyalták

Szombathely - Múlt hét csütörtökön is éjszakába nyúlt a testületi ülés. A késői órákon is fontos dolgokról tárgyaltak, a buszmenetrend módosítása és a balatonberényi üdülő is szóba került.

Bajdó Bettina

A csütörtöki közgyűlés délutáni és éjszakába nyúló részében is fontos témákkal foglalkoztak a képviselők. A Vasi Volán Zrt.-vel kapcsolatban megszüntetett járatok újraindításáról, szorosabb járatkövetésről és új buszmegállók létesítéséről volt szó. Több lakossági igény merült fel a járatbővítések ügyében, a képviselők szerint még van idő júniusig ezeket beépíteni az új menetrendbe. Ilyen igényt megfogalmazó levelet olvasott fel Ágh Péter (Fidesz) és Balassa Péter (Jobbik) is. Szinte minden képviselő magáénak érezte az előterjesztést, a város minden részéről érkeztek igények arra vonatkozóan, hogy hol kellene több járatot indítani. Az ellenzék örömét fejezte ki a koncepció kapcsán, ám felhívták arra is a figyelmet, hogy mindez mennyi többletköltséggel járna. Molnár Miklós alpolgármester már-már cinikusan fogalmazott, mivel úgy vélte, ha elfogadják az új menetrendet, akkor akár egy új közlekedési koncepciót is kidolgozhatnának. A menetrenden és a fedezeten túljutva barátságosabb vizekre eveztek: Marton Zsolt alpolgármester felszólalt az ügyben, hogy a 3- as busz visszakapja a 30Y elnevezést, melyet egy zenekar is saját nevének választott. Ezt azonnal meg is szavazták a képviselők. Továbbá abban egyeztek meg, hogy összegyűjtik a javaslatokat, a Vasi Volán a következő közgyűlésre kidolgozza a terveket és ezek költségvonzatait.

Megszavazták a Balatonberényi Gyermeküdülő ingyenes önkormányzati tulajdonba való kerülésének kezdeményezését. Kérelemnek helyt adó döntés esetén az önkormányzat vállalja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. előtt folyó eljárásban felmerülő költségek megtérítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!