Hírek

2013.04.04. 09:04

Botondot nem lehet operálni

Magyarlak - Nem utazhat el Horváth Botond Bécsbe az őssejtbeültetésre. A kisfiú beteg lett, ezért halasztani kell a beavatkozást.

Bajdó Bettina

Jótékonysági akciónk tavaly sikerrel járt: közel hárommillió forintnyi adomány gyűlt össze Horváth Botondnak. Olvasóinknak hála hamarosan megkaphatja a kisfiú az őssejtet.

Botondnak rendbe kell jönnie, hogy megkaphassa  az őssejtet. Fotó: Benkő Sándor

- Úgy volt, hogy április 10-e körül lesz az őssejtbeültetés - mondja Horváth Antalné, a kisfiú nagymamája. - Már nagyon készültünk rá, át is utaltuk a pénzt az alapítványnak, amelyen keresztül intézzük az operációt. Már megkaptuk azoknak a vizsgálatoknak is a listáját, melyeket el kell végeztetnünk a műtét előtt. Sajnos azonban Botond lebetegedett, lázas lett és egy felső légutakat megtámadó vírust kapott el. Már egy hete nem alszunk, Botond nehezen veszi a levegőt, éjjel is fullad és sír. Sajnos én is elkaptam tőle a betegséget, úgyhogy betegen ápolom.

A kisfiú nem akar enni, ezért lefogyott és legyengült a szervezete. A család mindent megtesz azért, hogy minél előbb összeszedje magát és mehessen a műtétre. A másik nagy problémájuk, hogy amióta otthon vannak, a műtétre készülnek, nem tudják közösségbe hordani, így a szokásos gyógytorna is elmarad. Eddig pedig nem találtak olyan gyógytornászt, aki házhoz ment volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!