Hírek

2013.04.25. 12:50

Hozleiter Fanny Szombathelyen

Szombathely - Az elfogadás és a mosoly: ennek jegyében telik Hozleiter Fanny kétnapos szombathelyi látogatása. Ma divatbemutató is lesz.

A Zonta Club szervezésében érkezett csütörtökön Szombathelyre Hozleiter Fanny Mosolyka, aki nemcsak blogszerzőként, hanem a lényével, személyiségével is sokat tesz az elfogadásért. A huszonéves lány genetikai eredetű izomsorvadásban szenved, mozgásában korlátozott: kerekesszékkel közlekedik. És mert az izmok sorvadása más, létfontosságú szervek funkcionálására is hatással van, Fannynak nem jósolnak hosszú életet az orvosai. A saját döntése, hogy kesergés helyett a pozitív szemlélet uralja az életét: hogy ami adatik, minél teljesebb legyen. Hivatása szerint gyerekekkel foglalkozik  és számos akcióban részt vesz a sorstársai érdekében.

Pontosan ilyen akció volt csütörtökön a belvárosi mosolyhintés is Szombathelyen. Ugyancsak Fanny kétnapos látogatásához kapcsolódva, az elfogadás jegyében  másodszor rendezi meg különleges divatbemutatóját a Zonta Klub Szombathely:  pénteken 18.30-kor a Tó vendéglő emeleti termében. A szervezők azt ígérik, hogy ezen az estén a  modellek szebben fognak csillogni, mint a nagy divatházak kifutóin a manökenek. A fogyatékossággal élő fiatalok  hónapok óta készülnek arra, hogy megmutassák magukat  és persze a gyönyörű ruhákat és kiegészítőket.

Csütörtökön  volt már program a Tóvendéglőben: este az  emeleti teremben  várták  beszélgetésre az érdeklődőket: a kerekes székhez kötött Hozleiter Fanny vagy ahogy most már egyre többen ismerik: Mosolyka   mesélt az életéről, nehézségekről és  örömökről egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!