Hírek

2013.04.28. 18:27

Szabad volt a tánc Szombathelyen

Szombathely - Az Agora Kulturális Központ jó partnerekre talált a városban működő több mint húsz táncos formációban, egyesületben: vasárnap egész nap szabad volt a tánc.

Ölbei Lívia

A Fő téren több helyszínen is zajlottak programok ma, a legváratlanabb helyeken bukkantak föl táncosok. Ha itt egy hastáncos vonulás, akkor ott egy néptáncegyüttes.


Vasárnap négy óra tájban már majdnem ki lehetett tenni a Fő tér bejárataihoz a megtelt táblát: Perlaki Nóri éppen a Rimányi Táncstúdió kecses és fiatal táncosainak köszöni meg a produkciót a nagyszínpadon.  Aztán fölkonferálja az Attitude Balettiskola növendékeit, akik között most már show-táncosok is vannak, úgyhogy jöjjön előbb a show: flitteres-frakkos Kabaré-hangulatban. Utána  a klasszikus balett világában kalandozhat a közönség: a mesélő kedvű Seherezádé társaságában. A program szervezői tehát ügyeltek arra is, hogy a lehető legkülönfélébb iskolákat, stílusokat, műfajokat rendeljék egymás mellé. A gyerekek mindeközben a mókás fizika agoráján ismerkedhettek a fizika mindennapi törvényeivel - amelyeket talán csak a tánc képes egy-egy pillanatra legyőzni.

A programban fellépett az Agora  Oladi KIKI Nyitra utcai iskolájának Gyémánt Mazsorett csoportja és rock and roll-csapata, valamint versenytáncosai, itt volt a Crossroads KSE, a Dr. Pesovár Ernő AMI, az Energy Dance Team, a Galaxy Rock And Roll Klub, az ISIS Táncklub, a Just For Fun Country Linedance Club, a Kristály Tánccsoport, a Kummer Táncegyüttes, a Lorigo TSE, a Mira Orient Art, Novák Viki és a New Age Tribal, a Szökős, a Prima Dance TSE, a Savaria TSE, Shamila és ISIS Gyöngyei, az Ungaresca, a Westside TSE; a városi fúvósok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!