Hírek

2013.04.01. 14:32

Tojásvadászat a szombathelyi arborétumba

Szombathely - Bár a nap húsvéthétfőn is csak erőlködött, a nyirkos hideg sem tudta elriasztani az érdeklődőket az arborétumi programokról.

Kozma Gábor

Párás, novembert idéző időben indultak a húsvéthétfői programok a Kámoni Arborétum és Ökoturisztikai Központban. Már a kezdésre megtelt az épület tojásfestő, lufiszurkáló, mesefilmeket néző, játékosan vetélkedő kisgyerekekkel. Szülő és csemetéje láthatóan jól érezte magát, és ahogy múlt az idő, úgy lettek egyre többen. Azt sejtettük, hogy sokan eljönnek majd, de ennyi emberre nem számítottunk jegyezte meg az egyik segítő, Gábor. A népes Kremser család pedig azzal indokolta a látogatást, hogy a havazás után végre kiszabadulhattak a gyerekekkel. Innét a Csónakázótóra megyünk jegyezte meg a nagymama, Erika.

A Kámoni Arborétumért Egyesület vezetője, Magyar József kertészmérnök filmeket vetített a kicsiknek, közben más ügyeket is intézett. Nagy volt a nyüzsgés, az elnök elégedetten nyilatkozott. Több éves hagyomány, hogy támogatjuk ezt a húsvéti programot, most is vagy 15-en segítünk. Öröm az is ebben az időben, hogy a fűtés ingyen van: faaprólékkal megy a kazán, az alapanyagot, vagyis a fahulladékot megtermeli a növénykert. Így kiváltható az egyre drágább földgáz mondta a vezető. Hozzá téve: mintaterületet alakítottak ki, ahova energiahordozókat, így nyár, fűz és akácfákat ültetnek.

Délután egymást érték a versenyek, legnagyobb sikere a tojásvadászatnak volt. A kicsik sivítva vetették magukat a területre, pillanatok alatt fellelve a csokikat. Akinek nem jutott, azt egy álnyúl segítette, lopva kiszórt édességgel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!