Hírek

2013.05.31. 11:20

A dohányzás káros hatásairól Szombathelyen

Szombathely - Nagyszabású programmal készült az Egészséges Városok Szövetségének Szombathelyi Tagszervezete, a Humán Civil és a Prevenciós ház a dohányzás elleni világnapon.

Bajdó Bettina

Világszerte május 31-én tartják a Dohányzás elleni világnapot, melynek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a dohányzás veszélyeire.

A szombathelyi rendezvényt péntek reggel kilenc órakor dr. Puskás Tivadar polgármester nyitotta  meg a Prevenciós Házban. Délelőtt a középiskolásoknak tartott  előadást dr. Prugberger Emil tüdőgyógyász főorvos, a város egészségügyi szakmai bizottságának elnöke Megéri elszívni? címmel. Ezt követően dr. Cseke Zsuzsanna, a kórház tüdőgondozó intézetének vezetője beszélt a Szombathelyen létesítendő, dohányzásról leszokást támogató központ célkitűzéseiről, működéséről. 11 órától  fél egyig a pedagógusokat is megszólították. Szó volt a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának törvényéről, erről dr. Gyánó Gabriella tartott előadást. A jelenlévők  hallhatták  a rendőrségi ellenőrzések tapasztaltait Németh Zoltán rendőr alezredes tolmácsolásában, valamint Végh György egészségfejlesztő a dohányzás megelőzéséről beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!