Hírek

2013.05.30. 13:57

Wagner Andrásra emlékeztek Szombathelyen

Szombathely - Hat éve már, hogy egy közlekedési baleset nyomán elhunyt a rendszerváltás utáni első polgármester, Wagner András.

Kozma Gábor

A vasi TIT hagyományt teremtett azzal, hogy május 31-én emlékezzenek a város volt polgármesterére,  Wagner Andrásra. A politikus  hat éve szenvedett súlyos balesetet, ennek következtében 2007. május  31-én  hunyt el.

Csütörtökön a Jáki úti  temetőben lévő sírjánál elsőként dr. Szabó Gábor, aki 1998-2002 között vezette a várost, nyitotta a megemlékezést. Messze nem értek egyet azokkal,  akik mostanság végképp eltörölnék a múltat, tagadják a rendszerváltást. Wagner András igaz demokrata volt. Amit ő és a  következő városvezetések alkottak, az maradandó érték, s aki ezt tagadja, az történelmi tévedésben van - mondta.

Dr. Ipkovich György volt polgármester azt emelte ki, hogy hiányzik az a fiú, aki a helyi rendszerváltás szimbólumává nőtte ki magát.

Dr. Puskás Tivadar jelenlegi polgármester üdvözölte társai szavait, majd leszögezte: igenis volt rendszerváltás, ő  személy szerint   helyi  hősöknek tartotta az akkori szereplőit.  Ezután  koszorúztak a sírnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!